VINTER: Alle tror at 1. november er dagen du må skifte vinterdekk, men egentlig er det kun dagen for å sette piggdekk.

For daglig leder Christian Tysse og de ansatte ved Dekksentralen har ikke den verste tiden begynt enda. Pr. nå har de mellom 100 og 120 biler daglig, men når gradene kryper ned til minusgrader og den første frostnatten kommer vil Dekksentralen oppleve en økning på antall biler.

— Vi merker det drar seg til, og vi har gledet oss til disse vintermånedene. Et kontrollert kaos er hva som beskriver våre kommende vintermåneder, sier Christian Tysse.

Totalt har de 2500 kunder i dekkhotellet, og flere titalls på drop-in, men på grunn av alt som preger nordmenn økonomisk er Tysse redd for at folk ikke har rå til å skifte dekk.

— Fra corona til nå har prisen på dekk steget med 40 prosent. Det er en hinsides økning som folk ikke har rå til, i tillegg har vi ganske mye utgifter her så vi er derfor nødt til å sette opp prisen, sier Tysse og avslutter.

— Vi merket tendensene da sommeren var over, da hadde 100 kunder i dekkhotellet ikke vært inne for et dekkskift. Så nå venter 2,5 måneder med hardkjør her hos oss.

Når sesongen er i gang for fullt har de over 200 biler til dagen de skrur på. Totalt har de i løpet av en arbeidsdag mulighet til å betjene 300 kunder til dagen, som tilsvarer 75 biler på hver bokk.