VISTNES: Ventetiden var altså over i formiddag. Mange hadde tatt turen ned til sjøkanten ved Vistnes, eller noen meter opp på land der dagsturhytta ligger.

Dagsturhytteprosjektet i Rogaland er et samarbeid mellom kommunene, Sparebankstiftelsen SR-Bank, frivillige organisasjoner og Rogaland fylkeskommune.

I formiddag klokken 11 var det åpning - og folk kom fra flere retninger ut mot havet der hytta til 1,3 millioner kroner er satt opp. På turen kom noen fra Viste, hvor det langs ruta også dukket opp noen ukjente overraskelser på turen. Ballspill og kasting var noe av aktivitetene.

– Dette er ei fantastisk hytte på et like fantastsisk sted, sa fylkesordfører Marianne Chesak da hun deltok på åpningen.

Fylkesordfører Marianne Chesak og ordfører Jarle Bø

Det var lagt opp til en trivelig åpning hvor mange var invitert i høstværet. Blant dem som var med, var han som en gang i tiden hadde ideen til disse hyttene. Atle Skrede, også kalt «dagsturhyttas far» var en av mange som var på plass.

Prosjektet kom i gang i 2016 og i 2017 sto den første dagsturhytta ferdig, men siden ble det ytterligere 24 slike hytter i tidligere Sogn og Fjordane.

Nå er det altså i Rogaland det skjer - og på Randaberg som i dag. Randaberg er en av de siste kommunene i Rogaland som fikk sin hytte på plass. Det skal når alle er på plass, være 23 hytter i kommunene her i fylket.

Vi oppdaterer med mer fra åpningen etter hvert.