Åpner opp for midlertidig bobilparkering

Det er flere som har ytret ønske om fast oppstillingsplass for bobiler i Randaberg. Foreløpig er det ikke noe konkret på gang. Kommunen åpner opp for midlertidig løsning, men Fremskrittspartiet er ikke fornøyd – de tar det videre politisk i neste uke.

Slike skilt kan bli fjernet midlertidig. |Kommunalsjef Tonje K. Doolan i Randaberg kommune.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over tre år gammel

BOBILPARKERING:

I dag er det mulig å parkere bobiler på offentlige parkeringsplasser, men ikke for overnatting.,

Det er flere som har meldt inn at det er behov for å gjøre noe med dette, i form av å finne en egnet plass i kommunen hvor dette er mulig, slik at bobilcampere ikke bare kjører rett fram på E39.

– Det kan være en midlertidig mulighet å fjerne de skiltene som i dag viser at det er forbudt å parkere ved Sande og Tungenes på spesielle tidspunkter på døgnet - som dem som viser at det ikke skal parkeres om natten.

 Kommunalsjef Tonje K. Dooland i Randaberg kommune.

Det sier kommunalsjef for plan og miljø, Tonje K. Dooland til Randaberg24. Hun kjenner ikke årsaken til hvorfor de skiltene er satt opp, men skal sjekke bakgrunnen mer nøye med teknisk i kommunen.

Omfattende arbeid

– For en fast løsning krever det et større og mer omfattende arbeid, som hvor dette kunne ha vært aktuelt - og hva som eventuelt må på plass for å få det til på et egnet sted i kommunen.

Skulle det la seg gjøre så ser kommunen for seg at det må være begrenset hvor lenge bobiler kan parkeres ved de to aktuelle stedene, da dette også er i bruk for badegjester og turgåere.

Ikke fornøyd

Fremskrittspartiets Tone Gjerde kommer i neste uke til å fremme denne saken politisk. Hun er ikke fornøyd med hvordan rådmann har behandlet denne saken.

 Tone Gjerde (Frp) kommer i neste uke til å ta opp sak om bobilparkering i Randaberg.

,– J

eg er ikke fornøyd med jobben vi ba rådmannen om å gjøre i denne saken. Jeg holder på å skaffe til veie priser når det gjelder strøm og andre ting som eventuelt skal på plass for å få dette til, sier hun i dag.

Hun har også vært i kontakt med RIL Fotball om deres bruk av banen.

,– Svaret fra RIL er at banen ikke er i bruk.

Vi bør ha noe som ligger nært sentrum slik at sentrum blir brukt og penger legges igjen her.

Publisert: