SKOLE: 328 av 357 norske kommuner har søkt om midler fra potten på totalt 127 millioner kroner, og nå er pengene fordelt.

– Interessen har vært enorm. Det er utrolig mange kreative og spennende prosjekter det søkes penger til. Det viser at dette har vært etterlengtet. Dette bidrar til at kommunene kan kjøpe inn mer utstyr slik at skolehverdagen blir mer praktisk, variert og relevant. Da vil motivasjonen øke og elevene vil lære mer, sier kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap).

Videre heter det at mange lærere ønsker å få til mer praktisk læring i alle fag, men mangler ofte utstyret eller arenaene de trenger for å gjøre dette.

Randaberg kommune er en av de mange, mange kommunene som nå får noen ekstra kroner. Tilskuddet til Randaberg er på kroner 330.375,00.

Pengepotten er til mer utstyr og praktiske læringsarenaer. Hvilke det er snakk om for Randabergs skoler er det ikke mer informasjon om i tildelingen. Midlene til mer utstyr har kommet som følge av innspill fra lærere, elever og skoler over hele landet om at de ønsker mer praktisk læring, og at de trenger mer ressurser til utstyr og praktiske læringsarenaer.