Flere turister kommer - nytt anløp til Mekjarvik i helgen

12 anløp skal det være - i morgen kommer det andre.

Lørdag morgen er det klart for det andre anløpet av cruiseskip til Mekjarvik. «Arcadia» anløper og blir liggende i noen timer.
  • Per Thime
Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

MEKJARVIK: — Kommunen og Landsbyforeningen hadde forberedt det første anløpet godt og anløpet ble gjennomført på en god måte - også sammen med GMC og Stena Recykling, sier Magne Fjell, havnedirektør i Stavangerregionen Havn IKS til Randaberg24.

Magne Fjell var tidligere kommunedirektør på Randaberg, men nå er han havnesjef i Stavanger Havn IKS.
Les også

— Vi bare stoppet tre damer og spurte om de ville være med på tur

Lørdag morgen er det klart for skip nummer to (av 12) som legger til kai i Mekjarvik i simmer og høst. Dypvannskaien på Randaberg er godt egnet for dette og brukes som avlastning på Vågen i Stavanger.

Når det i morgen tidlig er klart for nytt anløp, er det rundt 2.000 turister fra England som kommer. I skrivende stund er skipet på vei i 25 knop vind et sted mor Randaberg.

«Arcadia» som skipet heter, er bygget i 2005 og er ikke for første gang her i distriktet, det er mer enn gjenganger vi snakker om.

Det er plass til vel 2.300 passasjerer på båten som er 283 meter lang. Ved det aller første anløpet i Mekjarvik, 19. mai, var det tyske turister som ankom. Noen av dem brukte også Randaberg som sted for å ta seg rundt.

Les også

Cruiseanløp i Mekjarvik: — Vi låner sykkel og ser oss rundt

Etter seilingsruta skal skipet ankomme Mekjarvik klokken 09 og ligge til kai fram til klokken 18.00 lørdag kveld.

Publisert: