SMIAA:

— Hehe! Det ser jo nesten sterilt ut og vi går med det som ser ut som hvite sykehussko. Nei, vi er opptatt av å ha en arbeidsplass hvor alle trives - og inntrykket er at de gjør det, sier administrerende direktør Frank Thoresen.,

Det er fredag formiddag og på jobb er alle mann alle. Det er en ung bedrift som er i ferd med å vokse seg større. I 2018 omsatte Smiaa for 4,2 millioner kroner, mens man i fjor passerte 16,6 millioner kroner.

Øysten Horve (t.v) er fra Grødem, men bor på Hundvåg. — Dette er en svært god arbeidsplass, sier han. Til høyre administrerende direktør Frank Thoresen.

— Vårt mål er å gradvis vokse, blant annet fordi vi leverer god kvalitet på det vi arbeider med, sier Thoresen.

Inne i verkstedet er det en moderne maskinpark de ansatte jobber ved. Dette er snakk om presisjonsarbeid hvor det ikke er rom for store feil.

— Jeg synes jo dette er en veldig bra plass å jobbe som lærling. Jeg er inne i det siste året som lærling og kunne ikke jobbet en bedre plass enn dette, sier Martin Nguyen fra Hundvåg mens han jobber ved dreiebenken. Etter tunnelen åpnet er det også mye kortere kjøretid mellom hjem og arbeidsplass for Nguyen.

Martin Nguyen er lærling og inne i sitt siste læreår. Foto: Per Thime

Det er et eldre bygg bedriften har overtatt, men det er gjort en god og grundig renovering. En etasje opp er det trivelige lokaler med møterom, kontorer, avtrede og mer til.

Flere steder er det nemlig også hengt opp klistremerker for hvor man er på vei. Skal man på toalettet, da møter man et skilt hvor det står avtrede på døra.

— I dag forbereder vi oss til et viktig møte, et møte som også kan være med å definere en del av fremtiden vår, sier prosjektleder Are Sander Meling. Sammen med Cecilie Thoresen, ansvarlig for sosiale medier blant annet, gjør de to de siste forberedelsene.

— Vi har godt med kunder i dag, men akkurat dette møtet vi forbereder nå kan bli viktig for oss. Skulle vi få i havn en avtale kan det også bety flere arbeidsplasser her hos oss, foreller Meling.

Cecilie Thoresen og Are Sander Meling gjør de siste forberedelser til møte. Foto: Per Thime

For nede i det som fortsatt heter verksted er det allerede i dag en moderne maskinpark.

— SMIAA leverer produkter til samferdsel, maritim, olje, havbruk – eller hvilken som helst annen industri.

Noen vil kalle det «duppeditter», de som ikke har greie på det, mens ved Smiaa jobbes det med deler av mange forskjellige slag blant annet til bruk i Nordsjøen.

— Presisjon og nøyaktighet er svært viktig - og det er noe vi alltid har et høyt fokus på. Derfor har vi også den best mulige maskinparken, sier adm.dir Thoresen.

Prosjektleder Are Sander Meling med noe av det Smiaa lager for kunder. Foto: Per Thime

Det er imidlertid ikke bare jobb, for ved bedriften som har adresse Tangen 13 er man også opptatt av å ha det gøy på jobb.

— Vi har en del kjekke sosiale tilstelninger, noe vi alle setter pris på, sier Cecilie Thoresen. Hun viser frem noen klipp fra både Facebook og fra bedriftens konto på Instagram.

Rent og pent har vært nevnt - men kan også vises i praksis. De ansatte går nemlig ikke av veien for å «bjuda på» av seg selv.

— Hver uke samles hele gjengen nede i verkstedet og tar et skikkelig tak for å «shine» opp hele bruket. Da bruker vi både musikk og video, sier Thoresen.

https://www.instagram.com/p/CE4HOyencoR/?utm_source=ig_web_copy_link

,Mye er på plass ved bedrifen på Grødem, i den moderne maskinparken. ISO-sertifisering er på plass, noe som også betyr en god del. Det betyr blant annet at

bedriften jobber aktivt for å møte de høyeste kravene til kvalitet og dette medvirker til å skape trygghet for kunden og øke kundetilfredsheten

.,

— Vi går spennende tider i møte, kom oss greit gjennom koronakrisen, selv om vi også merket den noe. Vi har store kunder, men har plass til flere sier Frank Thoresen til slutt.