FESTKLAGE:

Det er gjennom et brev sendt til Fylkesmannen i Rogaland det går fram at en person har klaget på kommuneoverlege Ole Bernt Lenning. Bakgrunnen er uttalelser han skal ha kommet med i media, i forbindelse med at en 10-klassing fra Sandnes fikk påvist koronasmitte.,

— Utspillene til Lenning medførte mye hets av vedkommende på sosiale medier, heter det.

I brevet som er sendt Fylkesmannen heter det blant annet:

«I forbindelse med at en 10-klassing fra Sandnes fikk påvist koronasmitte gikk Ole Bernt Lenning ut i pressen og meddelte at det hadde funnet sted en «smittefest» på Grødem i Randaberg».

https://randaberg24.wpengine.com/2020/11/22/koronasmitte-blant-ungdom-etterlyser-deltakere-pa-fest/

Ifølge kommuneoverlegen skulle det ha vært 15 10-klassinger fra fire kommuner på «smittefesten».

— Dette er ikke korrekt, for det var fem personer til stede, heter det videre.

Brevskriver mener at det virker som om Lenning tok med alle nærkontakter til dem som var til stede for å få saken til å høres mest mulig dramatisk ut.

Videre mener vedkommende at ut fra oppslagene i media, at det var enkelt å identifisere personen som var smittet med covid-19 viruset.

— Utspillene til Lenning medførte mye hets av vedkommende på sosiale medier, heter det.

I brevet til Fylkesmannen går det også fram at det menes at kommuneoverlegen hadde et sterkt behov for å markere seg, når han endelig fikk en sak.

— Her mener jeg han gikk langt over sreken. I realiteten var det snakk om fem mindreårige som var samlet i et hjem - hvor ingen ble smittet på denne såkalte «smittefesten».

Til slutt i brevet heter det:

— Når Ole Bernt Lenning går så hardt ut tror jeg mange vil tenke seg godt om før de tester seg for covid-19. Det er vel ikke noe helsevesenet ønsker skal bli resultatet?

Fylkesmannen i Rogaland har sett på brevet og har også kommet med et svar i den anledning. Der har man ikke noe å sette fingeren på.

— Fylkesmannen finner ikke grunnlag for å følge opp denne saken tilsynsmessig. Kommuneoverlege er satt på kopi på brev og vedlegger klagen til orientering, heter det fra førstekonsulent Ida Solfrid Lockert.