Kongeparet besøker Randaberg - dette er det foreløpige programmet

Kongeparet besøker Randaberg onsdag 29. mai, noe ordfører Jarle Bø gleder seg stort til: - Dette blir helt konge!

Kongeparet kommer til Randaberg og skal gå i land på Tungenes 29. mai.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

PROGRAM: - Vi gleder oss veldig til at kongeparet kommer til Randaberg. Dette blir helt konge. Samtidig er det mange praktiske forhold vi som arrangør må tenke på, skriver ordfører i en pressemelding - slik at innbyggerne i Randaberg vet litt mer om besøket og kan planlegge ut fra det.

– Vi vet at hele besøket varer i 90 minutter (1,5 time), men vi vet ikke helt når på dagen de kommer. Vi skal ha befaring med slottet etter vinterferien – da blir flere detaljer klare.

Hensikten med besøket

Kongeparet ønsker å treffe folk og bli kjent med kommunen vår. Derfor ønsker Randaberg kommune at dette besøket skal bli et så folkelig arrangement som mulig.

– Vår visjon er at flest mulig skal få se - og føle seg sett av - kongeparet. Vi ønsker også å presentere vår identitet som den grønne landsbyen på en spesiell måte.

Foreløpig program

Besøk av kongeparet er begrenset i tid, som gjør at vi må være grundige i hvordan vi skal presentere oss mest mulig. I tillegg har kongen noen helseutfordringer, som gjør at vi må være nøye med at kongeparet ikke forflytter seg mer enn nødvendig.

Vi har laget dette foreløpige programmet, etter diskusjoner med statsforvalteren:

  • Kongeparet ankommer Randaberg i havnen på Tungenes. Vi jobber litt med detaljene for hvordan vi skal få til en hyggelig velkomst for kongeparet ute på vakre Tungenes. Dersom været er dårlig, må vi benytte Mekjarvik som beredskapshavn.
  • Kongeparet kjører deretter i bilkortesje til Vår Energi Arena Randaberg (for enkelthets skyld kaller vi det Randaberg Arena). Inne i hallen har Randaberg Arena lagt et asfaltdekke, slik at kongeparet kan kjøre bil inn i hallen og på den måten minimere forflytting for kongen. I Randaberg Arena skal det være masse aktiviteter for barn og unge, slik at kongeparet får oppleve hvordan hallen fungerer i hverdagen. Detaljene er ikke klare enda, men her skal det bli liv og røre, og ikke «nå må alle være stille for kongeparet kommer». Vi håper kongeparet kan åpne «Sommer i folkehallene», og at vi kan få til et møte mellom kongeparet og noen enkeltpersoner, samtidig som det er fullt trøkk med aktiviteter i hallen.  Hele arrangement i Randaberg Arena med kongeparbesøket varer i 20 minutter.
  • Deretter kjører kongeparet fra Randaberg Arena og ned Torvmyrveien mot torget. På torget vil det bli et arrangement på cirka 40-50 minutter. For å legge til rette for at flest mulig skal få delta, og se og høre kongeparet under besøket, rigger vi til en scene på veien foran kirken. På denne måten får vi plass til mye mer publikum, siden større deler av sentrum og torget blir brukt til publikumsplasser.
  • Programmet på torget er ikke ferdig. Vi har kun fått rammene for hvor lang tid vi har. Målet er at så mange som mulig skal få plass på torget, og at flest mulige får et møte med kongeparet, enten på kort eller lang avstand. Vi kommer også til å sette opp storskjem.
  • På scenen på torget er målet å få presentert så mange som mulig. Med det mangfoldet vi har av lag og foreninger, kultur og mye mer i Randaberg, er det ikke mulig å få vist fram alt på den tiden vi har til rådighet.
  • For å sikre koordinering på alle detaljene, spesielt på torget, og sørge for at vi kan få vist frem så mye som mulig, har vi leid inn Aril Schøld som prosjektleder. Vi er veldig glade for at han har tatt på seg dette oppdraget. Sammen har vi også mye erfaring, blant annet gjennom 100-årsmarkeringene i fjor.
Publisert: