LESERINNLEGG: Selv om klimakrisa er internasjonal, kan vi få til mye for klimaet lokalt. Ved høstens kommune- og fylkestingsvalg håper vi i Fagforbundet Ung at du vil stemme på partiene som tar klimaendringene på alvor.

Nå er klimaendringene også kommet hit. I sommer har ekstremværet Hans herjet i store deler av Østlandet, og etterlatt seg ødelagte hjem, nabolag og infrastruktur. I andre deler av verden rammer klimaendringene enda hardere.

Klimakrisa er ikke lenger noe som skjer i framtida. Det er allerede mennesker på flukt fra klimaendringene, og det er tørke og flom i Pakistan og Somalia. Da har vi i Norge et ansvar for å gjøre det vi kan. Det går an å kutte utslipp her i fylke og kommunen men da trenger vi politikere som prioriterer det.

For oss i Fagforbundet Ung vil økende klimaendringer angå oss personlig. Å håndtere klimaendringene kommer til å kreve en enorm innsats fra de ansatte i blant annet helsevesenet, brann og redning og tekniske etater. Det er kommunens ansatte som må ut og rydde opp når det blir mer ekstremvær og flere naturkatastrofer. Det er en innsats vi håper vi slipper, men da må vi kutte utslipp, og vi bør starte her i kommunen

Bruk stemmeretten, og stem for fremtiden, og klimakutt i vår kommune og fylke

Mvh. Leder av Fagforbundet Ung Rogaland

Lars Idar Pollestad