FOLK: Randaberg24 har vært en tur innom Vistestranden hvor det bokstavelig talt krydde av folk. Undertegnede har pratet med et par familier som storkoste seg under solskinnet.

Mor Cathrine Stensby Johannessen og datteren Josefine fremst, med bestemor Ellen og bestefar Erik bakerst. Foto: Simen Ingemundsen

Fire av de første vi pratet med var Cathrine Stensby Johannessen og datteren Josefine fra Stokka i Stavanger, og bestemor Ellen og bestefar Erik fra Drøbak.

— For et fantastisk fint vær, fikk skikkelig vårstemning i dag, sier Cathrine Stensby Johannessen som sammen med datteren bygger sandslott.

Besteforeldrene har kommet helt fra Drøbak i anledning vinterferieuken. De stortrives i Rogaland, og skryter av den fine naturen, men bestefar Erik Stensby har noe å poengtere.

— Det eneste som er vanskelig er å vite hvor en befinner seg. Det er så flatt at det er vanskelig å vite nøyaktig.

Når jeg spør om de har like fint vær i Drøbak, ler dem og sier;

— Ja, slikt vær har vi oftere hos oss enn her. Det er sjelden vi opplever slike solskinnsdager når vi er på besøk her.

Margrethe Horde med sine to sønner Martin og Magnus. For dem var besøket i Randaberg i formiddag deres første. Foto: Simen Ingemundsen

Like bortenfor familien Stensby sitter mor Margrethe, og sønnene Martin og Magnus. De holder på å lage parkeringsplass for leke gravemaskinen til Martin.

— Tror de gleder seg til sommeren, sier Margrethe Horde og ser på sine ivrige sønner som graver seg dypere og dypere ned i sanden.

De kommer helt fra Gausel, og har som søndagsaktivitet og besøke sandstrender rundt omkring, dagens besøk i Randaberg var deres første, og skal en tro hele familien ga det mersmak.

— Denne stranden var overraskende fin. Besøke slike strender som dette er balsam for sjelen, og så er det mye enklere å legge barna etterpå. Etter at vi har gravd oss ferdig her skal vi ta turen bort til Vistneshyttå, det gleder vi voksne oss til, sier Horde som forteller at det som oftest blir strender i nærheten som besøkes; Ølberg, Sola, Boganes og Boresanden.