REAKSJON: Bakgrunnen for det var det var engasjementet fra blant annet foreldregruppen i forbindelse med skolestrukturen.

– Han står fritt til å mene hva han vil. Når jeg ser hvor mange medlemmer denne gruppen på Facebook har kunne jeg jo kanskje ønske det var sant, sier Venstres Ingve Lerang til Randaberg24.

Ordfører Bø sa også at foreldregruppen , som han sa har gjort en fantastisk bra jobb og vært engasjert, likevel ikke bør lyttes til lenger.

– Men det som er viktig og bra er jo at det nå er enighet om en modell som ikke medfører noen flytting av elever med de ulempene som prosessen har vist at det kunne hatt. Så jeg er først og fremst glad for den store enigheten det nå ser ut til å være rundt modell 1.

Sissel Oanæs Dahl startet den aktuelle gruppa på Facebook - som senere ble mer enn en side for få - for i dag er det over 900 medlemmer. Foto: Arkivbilde, Per Thime

Sissel Oanæs Dahl opprettet gruppen på Facebook, for å samle innbyggere som ønsket å opprettholde modell 1, Harestad skolekrets. I dag er det over 900 medlemmer av denne gruppen.

– Venstre er partiet som har uttalt seg gjennom hele prosessen om skolekrets, mens andre partier har sittet på gjerdet helt til høringen var ferdig. Derfor har vi publisert artikler som omhandler Venstre. Vi er ikke en facebook gruppe som styres av Venstre, sier hun til Randaberg24.

Hun fikk med seg det som ordfører sa fra talerstolen i går - og reagerer.

– Fra talerstolen sa han at innbyggere ikke bør lytte på foreldregruppen lenger, da ble jeg satt ut, og han sa videre at vi lager støy og usannheter. Det ble jeg også satt ut av. At dette skulle komme fra han hadde jeg ikke ventet. Det burde han holde seg for god for, sier hun.

Hva vil du si til ordfører Jarle Bø?

– Jeg vil faktisk heller oppfordre han til å gjøre jobben sin og prøve å samle flest mulig partier rundt forslaget som foreligger. Ordføreren ønsker at det skal stemmes på hele forslaget, i stedet for å la partiene få stemme på hvert punkt. Hva er han redd for? Hvorfor lar han ikke politikerene stemme punktvis?, spør hun.

Etter gårsdagens møte i formannskapet har dette blitt hørt og lest av mange.

– Jeg har i dag blant annet snakket med en del lærere som har fått det med seg. De føler også at modell 5 igjen blir hengende over dem, noe de sier at gir dem usikkerhet fortsatt. Dette er ikke bare noe foreldregruppen mener, men faktisk ganske mange jeg har snakket med sier at det er tull å ta med modell 5 inn i vedtaket, inkludert politikere.

Ordfører Jarle Bø (Sp) mottar kritikk etter gårsdagens møte i formannskapet. Foto: Per Thime