PRESSEMELDING: Politiet etterforsker som kjent trafikkforholdet, samt frihetsberøvelse og trusler i forkant av skytehendelsen i Stavanger. Etter at flere personer har tatt kontakt med politiet er det besluttet å opprette en ny straffesak knyttet til trusler.

- Vi har avhørt flere personer, og per nå er det opprettet straffesak på ett nyttforhold. Dette kommer i tillegg til trusselsaken som i tillegg omhandler frihetsberøvelse. Mannen som døde i forbindelse med skytehendelsen har status som mistenkt. Truslene skal ha blitt fremsatt i tidsrommet mellom trafikkhendelsen og gisselsituasjonen. Vi ønsker ikke å gå ytterligere inn på innholdet i den nyopprettede straffesaken. Vi kan ikke utelukke at det vil bli opprettet ytterligere straffesaker, sier politiadvokat Emilie Netteland.

Fornærmet i trusselsak avhørt i går

Mannen i 40-årene som har status som fornærmet i saken som gjelder trusler og frihetsberøvelse ble avhørt av Spesialenheten i går.

- Det er naturlig at Spesialenheten foretar de innledende avhørene av ham, fordi de har ansvaret for å etterforske omstendighetene rundt skytehendelsen. Det er for tidlig å gå inn på hans forklaring, forklarer Netteland.

Fornærmede har fått tilbud om bistandsadvokat, og vurderer nå hvem han ønsker.

Skal avhøre flere om trafikkulykken

Trafikkulykken er fortsatt under etterforskning. Politiet har gjennomført åstedsundersøkelse og avhørt flere vitner, samt sjåføren av bilen som kolliderte med bilen avdøde kjørte. Førstnevnte sjåfør har status som fornærmet. Politiet ønsker ikke å gå inn på hva vedkommende har forklart, utover at det danner grunnlag for at politiet har et klarere bilde av hendelsesforløpet.

- Det gjenstår flere avhør, og derfor må vi være tilbakeholdne i denne fasen. Politiet har en formening om foranledningen til kollisjonen, men vil ikke konkludere før alle nødvendige avhør er gjennomført, sier politiadvokaten. Politiet jobber nå med å innhente og gjennomgå diverse elektroniske spor, samt nye vitneavhør og oppfølging av opplysninger som fremkommer i disse.