Foto: Heiko Junge/NTB

NYTT: 22. oktober i fjor ble en mann i 40-årene skutt og drept av politiet. Foranledningen var en trafikkulykke på Kvernevikveien i Randaberg, hvor én bilfører hadde stukket fra stedet og tatt en person som gissel.

Senere ble det meget dramatisk.

Spesialenheten for politisaker kommer i dag med nytt i etterforskningen. Kripos er ferdig med de tekniske undersøkelser som ble bestilt av Spesialenheten etter hendelsen. Saken er med dette snart ferdig etterforsket.

14 skudd

Etterforskingen viser at det var to politibetjenter som avfyrte skudd ved hendelsen. Det er disse to som har status som mistenkt i saken. Én politibetjent avfyrte 9 skudd med pistol, og én politibetjent avfyrte 5 skudd med maskinpistol (MP5). Samtlige skudd traff avdøde, John Åreskjold.

I følge obduksjonsrapporten var flere av skuddene hver for seg og/eller i sammenheng dødelige.

Gummikuler

Avdøde var i besittelse av en revolver konstruert for å skyte patroner med elastiske gummikuler. I revolveren er det funnet fem avfyrte patronhylser. Revolveren er løyvepliktig, regnet som et skytevåpen etter våpenlova, og ikke å regne som et luft-/airsoftvåpen.

I dagens pressemelding inneholder det ingen endelig konklusjon i saken.

Undersøkelser som er gjennomført i forbindelse med obduksjonsrapporten, tyder på at avdøde var ruset under hendelsen.

Det var 22. oktober 2023 at mannen ble skutt av politiet. Hendelsen fant sted etter at han hadde tatt en bilfører som gissel. Gisselsituasjonen fant sted etter en trafikkulykke i Randaberg kort tid tidligere.

Hendelsene startet her på Kvernevikveien i Randaberg. Foto: Arkivbilde