VALG 2023: Valgdagen 2023 er mandag 11. september. I Randaberg kommune er det også valgdag søndag 10. september.

Fristen for å stille lister er bare dager unna, for 31. mars er siste frist.

For aller første gang stiller Industri- og Næringspartiet liste her i kommunen.

– Vi starter med valgkamp etter påske, men listen vår er klar, sier Atle Giese Nøkling til Randaberg24.

Han er først på listen, ei liste som består av åtte navn.

Det er sju menn og en kvinne på listen som du ser under. Ved kommunestyrevalg skal listeforslaget inneholde minst sju kandidater.

– Det var forsåvidt ikke vanskelig . De fleste ønsker et skifte , ikke bare nasjonalt men også lokalt. Det er tid og hva tiden krever ved å stå på listen som holder folk igjen ikke selve politikken vi står for, fortsetter han.

Dette er listeforslaget for INP, Industri- og Næringspartiet. Foto: Skjermdump

Partiet Rødt og Liberalistene skal også stille liste, men disse er foreløpig ikke registrert på kommunens nettside.

Randaberg 24 får opplyst fra Liberalistene at partiet enda ikke har nok kandidater til å stille, men at det jobbes på.

– Men vi forsøker å stille liste. Paul Erik Seedell er vår førstekandidat. Vi får se om vi lykkes, sies det fra Oddbjørn Sjursen, sekretær i Liberalistene Rogaland.

I partiet Rødt sier Isa Brattås dette:

– Vi jobber på spreng for å få det til! Enn så lenge mangler vi bare ett navn, og krysser fingrene for at vi rekker å få det innen fristen

Partier og grupper som vil stille liste ved kommunestyre- og fylkestingsvalget 2023 må altså levere listeforslag til kommune innen 31. mars klokken 12.

Da starter kommunen jobben med å behandle listeforslagene. Dette innebærer å sjekke at listeforslagene oppfyller kravene i regelverket, gi beskjed til kandidater om at de er satt opp på et listeforslag og behandle eventuelle klager.

Når godkjennes listene?

Kommunene og fylkeskommunene skal godkjenne eller forkaste listeforslagene innen 1. juni 2023. De godkjente listene registreres i valgsystemet EVA – og når alle kommunene og fylkeskommunene har gjort dette publiseres listene på valg.no.