BOSETTING: – Norske kommuner har klart å bosette rekordmange flyktninger rekordraskt. Jeg er stolt og takknemlig for alle som har gjort det mulig. Vi skal stille opp fremover også. Sammen skal vi klare å gi flyktningene som kommer et trygt og godt opphold i Norge, sier statsminister Jonas Gahr Støre, melder NTB.

Hittil i år er over 32.000 flyktninger bosatt eller på vei til å bli bosatt. Alle landes kommuner bosetter flyktninger. De fleste bosatte flyktningene er fra Ukraina, og har midlertidig kollektiv beskyttelse.

Randaberg har dette året sagt ja til å bosette 155 flyktninger - og neste år er det også tatt høyde for 160 nye flyktninger til Randaberg.

– Vi ligger faktisk over antallet på 155 flyktninger her til kommunen. Vi har tatt imot 157 flyktninger, som enten er på plass eller som snart kommer til Randaberg, forteller kommunalsjef NAV Kel Tighe til Randaberg24.

Det er Imdi som anmoder kommunene om å bosette flyktninger, og de sender fredag ut et brev til kommunene med spørsmål om hvor mange de kan bosette.

«Som forventet blir 2023 nok et år med svært høy bosetting.» sier Kel Tighekommunalsjef NAV.

I dag har Integrerings- og mangfolds direktoratet (IMDi) anmodet alle norske kommuner om bosetting av 35 000 flytninger i 2023.

Randaberg er anmodet om å bosette 160 flytninger i 2023..

Kommunalsjef NAV, Kel Tighe. Foto: Arkivbilde

– I 2022 har vi hatt et mål om å bosette 155 flyktninger. Hele organisasjonen har jobbet svært godt sammen siden februar. Vi er i ferd med å bosette flere enn det opprinnelig måltall. Det er en formidable jobb som er gjort av medarbeidere og ledere i Randaberg kommune, av frivillige lag og organisasjonen, av arbeidsgivere og ikke minst av innbyggere i den grønne landsbyen, forteller Kel Tighe, kommunalsjef NAV.

Tighe er stolt av arbeidet som er gjort i denne kommunen.

– Randaberg kan være stolt over det som er gjort så langt for å sikre at mange flyktninger har fått en trygt, nytt hjem i den grønne landsbyen. Jeg er imponert over arbeidet som er gjort i den første, viktige fasen ved å finne nok boliger, bosette rask og etablere nødvendig kapasitet i tjenester. Vi er godt i gang med å rigge oss til den neste fasen – en god stabil drift og leveranse av tjenester som legger godt til rette for gode integreringsprosesser, sier Tighe