TV-AKSJONEN: Helt siden 1974 har man her i landet arrangert TV-aksjonen på NRK. Det er med andre ord lange tradisjoner med dette, og det er like lange tradisjoner med å samle inn millioner av kroner, samlet snakker vi mange milliarder kroner som landets befolkning har gitt til mange ulike formål.

Søndag er det klart igjen.

Her i Randaberg har det de siste fire årene vært Øystein Stjern som har vært øverste leder i komiteen, men hans tid som varaordfører er forbi. Nå og de neste årene er det Renate Kolnes (H) som overtar stafettpinnen.

Kolnes er nyvalgt varaordfører og TV-aksjonen blir dermed en av hennes mange oppgaver i de neste årene.

– TV-aksjonen har lange tradisjoner, i landet og her i Randaberg. Førstkommende søndag regner jeg med god trafikk på dørene i kommunens boligfelt og andre steder der det bor folk. Vi vet at det er mange som har behov for hjelp, og årets aksjon har også et viktig formål, sier hun til Randaberg24.

Foto: reddbarna.no

I år går TV-aksjonen til Redd Barnas arbeid for å hjelpe barn rammet av krig og konflikt. Sammen kan aksjonen gi over 100 000 barn mulighet til å leke, lære og leve i fred. Pengene skal fordeles mellom prosjekter i Ukraina, Syria, Bangladesh, Sør-Sudan, Den demokratiske republikken Kongo og Norge

– I Norge skal Redd Barna hjelpe barn som har flyktet fra krig og konflikt, det er flere av dem også her i Randaberg - som fra Ukraina som har hatt tøffe opplevelser i hjemlandet, forteller Kolnes videre.

Så langt i Randaberg er det registrert kroner 12.491 kroner i innsamlede penger.

I fjor kom det inn vel 240.000 kroner da bøssebærerne var rundt på dørene i de mange, mange hjem, Randaberg samlet i fjor inn mer enn 695.000 kroner, fordelt på private, næringsliv, skoler, barnehager, bøsser og andre.

– I fjor var det rundt 60 bøssebærere ut og samlet inn penger på aksjonsdagen. Vi har flere som skal være med, men det er også behov for noen til. Så ta kontakt hvis dere vil være med på denne viktige dugnaden.

VIL DU VÆRE MED? KLIKK HER

På landsbasis i fjor kom det inn 291 millioner kroner. Leger uten grenser var da givemålet

– Hvor mye vi klarer å samle inn her i kommunen, det får vi se - men jeg håper og tror på god oppslutning, avslutter nyvalgt leder av komiteen her i kommunen.