LOKALPOLITIKK: Det er Atle G. Løkling som 5. oktober blir en del av historiebøkene i Randaberg. INP har nelig aldri tidligere stilt liste eller vært med i det politiske livet her i kommunen.

Løkling forteller lenger nede her at han nødvendigvis ikke alltid må ha ordet i alle lag og sammenhenger - men han er også klar på at INP skal bli hørt i lokalpolitikken her i kommunen.

Det er fem spørsmål som gjelder til hver av de nye representantene:

* Hva var det som gjorde at du engasjerte deg politisk - og hvorfor ble det partiet du nå skal sitte i kommunestyret for?

– Jeg har vel alltid vært samfunnsengasjert og opptatt av politikk både lokalt og nasjonalt, men har i de siste 15 / 20 årene sett en endring av det politiske landskapet i Norge og hvilke type politiker  som sitter ved rattet. Norge styres mer og mer inn mot EU gjennom EØS avtalen, Acer etc. noe som stjeler vår norske identitet og selvstyre hvorav vi gir fra oss råderett over norske ressursrer til stor ulempe både for norsk industri og vi som bor i dette landet . Vi styres av yrkespolitikere uten relevant arbeidserfaring som ikke har tilstrekkelig bakkekontakt og kjennskap til det å være i relevant arbeid, som i sitt løp til Stortinget kun har hatt verv i ulike politiske organisasjoner noe som er blitt en gjenganger blant norske politikere. Norge skal styres av mennesker med relevant arbeidserfaring som kan relatere og gjenspeile det norske samfunn gjennom politikken som føres.

Han fortsetter med svar på første spørsmål:

– Kursen Norge AS har tatt de siste 10 årene med ymse koalisjonspartier bak rattet er ikke en kurs jeg vil være på, derav Industri og Næringspartiet. Det virker som de er viktigere å sette EU føringer forran alt annet på bekostning av oss som bor og virker i dette landet . Elektrifisering av norsk sokkel og norske landanlegg et et klasisk eksempel på dette noe som er et  diekte hån i dekke av bærekraftig og grøn argumentasjon for å pynte på det norske Co2 regnskapet, som igjen går på beksostninga av det norske folk. Norge er det eneste landet i Europa som ikke beregner skog i dette regnaskapet som bryter ned mer Co2 enn det vi som nasjon produserer. Industri og Næringspartiet har en politisk platform bassert på sunn fornuft og brukte dette konseptet ofte  i valgkampen,  et særnorsk ord som ikke kan sises ofte nok for det er fullstendig utelatt i norsk politikk og gjenspeiler  den kursen Norge AS har i dag .

* Hva var det som gjorde at du engasjerte deg politisk - og hvorfor ble det partiet du nå skal sitte i kommunestyret for?

– INP er et nytt parti i det politiske landskapet i Randaberg som har vært styrt av de mer tradisjonelle partiene gjennom en årrekke og fortsetter denne styringen de neste 4 årene. Det som er unikt av kommune politikken er et langt mindre skille mellom de politiske partiene og hva de står for, noe som gjenspeiles i en salig samblandingen partier som bytter «sengepartner» etter hvor vinden blåser for å sikre politisk makt etter hvert valg. Randaberg er således ikke et untak i dette tilfellet hvorav de politiske farger ikke har noe nevneveridig betydning, så stemmer du blått, grønt,  rødt eller gult, så er det ikke det du får. INP har ett mandat i kommunestyre og vil nok de neste 4 årene bare etablere og lande partiet i kommunepolitikken  og jobbe  fra sak til sak som gjenspeiler vår politikk, om vi når fram vil vise seg etter hvert men vi skal gjøre vårt yterste for å bli hørt. Vi er en del av et etablert selskap med mange fine mennesker som det skal bli kjekt å bli enda bedre kjent med.  Jeg gleder meg til alle gode samtaler og politiske diskusjoner de neste 4 årene.

* Er du en «taletrengt» politiker?

– Jeg er nok en person som ikke nødvendigvis må ha ordet i alle lag og sammenhenger,  men avventer og ser diskusjoinen an før jeg velger å si noe. Som ny kommune representant for INP så er det viktig at vår stemme blir hørt slik at vi må nok bli mer verbale og tydelige for å fremme våre synspunkter, noe vi akter å gjøre de neste 4 årene .

– På hvilken måte har du forberedt deg på, nå for de neste fire årene?

– Jeg er forberedt på å lære kommunepolitikken og er klar for de nestye 4 årene på vegne av INP.