LEIKVOLL: – Det er andre gang vi skal ha Julelandsbyen her på Leikvoll, men vi skal også ha auksjon en av dagene, sier Gro Lærum Håland til Randaberg24.

Auksjon blir det, hvor de har vært heldige å hanke inn en hyggelig og kjekk lokal mann, nemlig Thor Ove Vistnes.

– Thor Ove kan dette og vi gleder oss. Inntekten fra auksjonen skal gå til et barnehjem i Tanzania. Vi har en nabo her borte, Kolbjørn Anda, som igjen har en slektning i Ståle Anda. Sistnevnte driver Tumaini-Home.

Foto: Per Thime

Tumaini Home er en liten og trygg not-for-profit-organisasjon hvor pengene du donerer går direkte til drift, rehabilitering og utdanning av barnehjemmets barn.

– I anledning auksjonen har jeg også snekret. Ved siden av meg står en familie, og ikke en hvilken som helst familie. Reinsdyrfamilien i tre er noe av det som skal auksjoneres bort 18. november.

Gro har også andre ting som skal auksjoneres bort til et godt formål.

– Jada, det har jeg. Inne i den en bygningen her på gården har vi en del eldre ting, hvor noe har med landbruk eller annet å gjøre. På veggen der er det en gammel, gammel sag, det er et verktøy man skjærte torv med, ei gammel oljekanne og sannelig er det ikke en slik en pumpe, eller hva det heter, med gris i til smøring.

Se noen av tingene som skal auksjoneres bort

Hun kan svært godt tenke seg flere bidrag.

– Ja, det er klart jeg kan. Formålet synes jeg er veldig godt og jeg oppfordrer folk som kan ha noe som de vil auksjonere bort - til inntekt for barnehjemme i Tanzania, om å ta kontakt med meg. Saker og ting de mener kan passe vil være aktuelt. Bildene viser eldre ting, men jeg er åpen for mye jeg, så bare ta kontakt så håper jeg på en del til til auksjonen.

Auksjonen er en del av Julelandsbyen på Leikvoll. 17. og 18. november.

– Det er jo andre gang dette, vi har startet forberedelsene og er godt i rute. Vi hadde godt med folk innom første året, men så satte pandemien en stopper. Nå er vi klare og jeg tror folk er mer enn klare for å besøke en julepyntet bondegård, som her hos oss. @

På kjøreplanen ved Austmarka er det mye man kan få med seg - samt kjøpe.

Stikkord er juletrær, pynt, julekjøtt, kakemenn fra Randaberg Hjemmebakeri, honning, armbånd, grønnsaker, strikkevarer, småsøm og selvsagt Hålands-lefså.

– Hålands-lefså ja, den er jeg i full gang med og jeg skal lage mer lefser, det pleier det å gå en del av av.

Du kan lese mer om barnehjemmet i Tanzania ved å klikke deg inn her.