– Vi synes ikke det er stas å ta imot verken egne spillere eller gjestende lag på Randaberg kunstgras

Denne delen av kunstgrasbanen kan man faktisk løfte opp og legge ved siden av banen. Kunstgrasbanen ved Randaberg stadion er i krise, virkelig krise.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

KUNSTGRASBANEN: Kunstgraset på banen ved stadion er lagt for 12–13 år siden, men det brukes ennå. Man skal ikke vandre lenge rundt eller på banen for å se at dette ikke er en bane å anbefale for verken trening eller kamp.

– Kunstgrasbanen er dessverre i altfor dårlig stand. Banen er utgått på dato, levetiden er passert, mens vi venter på at vi skal bygge og flytte til vårt nye anlegg. Vi er dessverre i en fortvilet situasjon og vi ser at vi er fullstendig akterutseilt sammenlignet med klubbene rundt oss.

Det sier styreleder i Randaberg IL Fotball, Frode S. Lindboe.

Banen er i daglig bruk for både trening og kamp, av unge og eldre spillere. Det er ikke ukjent at banen er i dårlig forfatning, men det er også slik at det vil koste 4–5 millioner kroner å legge nytt dekke på banen. Når planene er flytting til ny stadion så vil altså ikke det lønne seg i det hele tatt for en antatt kortere periode.

Frode S. Lindboe er styreleder i Randaberg IL Fotball.

– Vi synes ikke det er stas å ta imot verken egne spillere eller gjestende lag på Randaberg kunstgras. Det er et anlegg som ikke holder akseptabel standard. Vi reparerer så godt det lar seg gjøre, men for å få det skikkelig, må dekket skiftes i sin helhet. Det vil bli dyrt, og så lenge planen er å flytte, er det vanskelig å bruke mye penger på banen.

Dermed ender det nok med å lappe sammen flere graslapper på banen. Det er også slik at det kan lappes mange, mange steder. Foran målstreken i begge mål er det godt synlige hull, det ene straffesparkmerket er borte vekk, det er lagt på ei matte i et hjørne, men den kan faktisk løftes opp og tas med ut av banen.

Det er flere minus enn det er plusser med kunstgrasbanen. 12–13 år gammelt kunstgrasbane er ikke det beste, for det er en mildt sagt sliten bane som er godt brukt med flere tusen tusen timer hvert år - i mange år.

– Vi har søkt etter løsninger, og én løsning er å gjøre Myrå 2 om til kunstgras så fort som mulig. Da vil vi ha kjøpt oss litt tid. Vi håper og tror at dette lar seg gjøre.

Noen centimeter fra mållinja, i begge ender av banen ser det ut som dette.
I sommer var ordfører Jarle Bø en av mange randabergbuer som var i Vildbjerg på turnering. Der ble kamper spilt på 30 perfekte grasbanen. På Randaberg er det en tilnærmet ubrukelig kunstgrasbane som blør.

Ordfører Jarle Bø har også sett tilstanden på banen - men visste også tilstanden.

– Ja, jeg gjorde det, så det er ikke nytt for verken meg eller mange andre. Når det er sagt så er det jo også en grunn til banens tilstand. Den er 12–13 år, har mange, mange bruksttimer og svært mange brukere. Da blir det slitasje over år.

Slitasje er det, men ting er også på gang.

– Vi har hatt og har en god dialog med Randaberg IL Fotball. En del av årsaken til banens tilstand har jo også med ny stadion å gjøre. Der har man holdt på i etter hvert mange år, men det har ikke vært klart for å sette i gang. Vi jobber på med mye rundt dette, blant annet det som har med Myrå 2 å gjøre. Der har vi intensivert jobbingen og målet er å få på plass en fullskala kunstgrasbane der.

– Kan kommunen bidra med midler til mer lapping på den nærmest ubrukelige banen klubben har i dag?

– Det er eventuelt noe som må tas opp politisk. Nå skal vi også huske at det skal bygges nye baner ved Randaberg Arena, så jeg vil ikke anbefale å bruke mer midler på den banen i første omgang. Vi skal - og vi jobber virkelig på for Myrå 2, det gjør vi og det skal vi fortsette med sammen med RIL Fotball.

Senere kan du lese hva Norges Fotballforbund/Rogaland Fotballkrets sier om kunstgrasbanen. Det er ikke skryt å få, snarere tvert imot.

Sjekk bilder fra banen lagene trener og spiller kamper på

Publisert: