Har du alt du trenger for å klare deg selv i minst tre døgn hvis vann og strøm plutselig blir borte?

Høsten 2018 ble kampanjen Du er en del av Norges beredskap lansert. Hovedbudskapet var at alle bør tenke gjennom hvilke hendelser og ulykker som kan skje, og planlegge for å kunne ta vare på seg selv og de rundt seg i minst tre døgn ved bortfall av kritisk infrastruktur, som for eksempel strøm, vann og mobilnett.

  • Per Thime
Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

BEREDSKAP: Siden da har man ta dette et steg videre for hvert år. Det er Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) som står for denne uka.

Randaberg kommune er med og informerer om dette på sin nettside.

— Målet med Egenberedskapsuka 2022, fra 31. oktober til 6. november, er å gjøre oss bedre rustet på å stå imot kriser. Egenberedskap trenger ikke være kostbart eller tidkrevende. Med enkle grep blir du bedre rustet til å klare deg selv i minst tre døgn i en krise, sier kommunalsjef og beredskapsansvarlig Tone M. Haugen.

Hvorfor egenberedskapsråd nå?
Pandemien og krigen i Europa gjør at egenberedskap er mer aktuelt enn på lenge. Det kommer på toppen av allerede kjente utfordringer som cybertrusler og mer ekstremvær. Dette kan føre til bortfall av kritisk infrastruktur, for eksempel strøm, vann og mobilnett.

– Vi som bor i Norge – et av verdens tryggeste og mest stabile land – er vant til at det meste stort sett fungerer som det skal. Det er veldig mange tjenester og funksjoner vi er avhengig av for at vårt daglige liv skal gå rundt uten store problemer. Nettopp denne avhengigheten gjør oss sårbare, sier DSB om aksjonsuka.

Publisert: