UNDERVISNING: – Still dere i kø for å hente innvollene deres, sa lærer Anna Schultheiss ved Grødem skole.

Da gjorde elevene det – for det var snakk om undervisning i naturfag ved skolen – og derfor var også dette en naturlig setning å starte timen med ved skolen her om dagen.

I dag er det nemlig ikke unaturlig at dette er en del av læren innen naturfag. Flere steder rundt landet bruker skoler dette, men også at man tar med seg elever rundt på gårder og er med på fysisk slakting og partering av for eksempel griser.

Foto: Grødem skole

På Grødem skole var det 8.-klassingene som hadde undervisning.

Jo, for noen var dette litt skummelt å være med på.

– For nært mente noen av elevene som flyktet på gangen, eller hadde bomull i nesen for å unngå lukt. Litt hyl og grøss var det også, men inni alt dette var det læring, nygjerrighet og spenning, heter det fra skolens hjemmeside.

På pultene i klasserommet var det nemlig ekte saker som lå etter grisen. Innvollene til grisen ligner på mennesket, og det gjør at morgendagens kirurg fikk prøvd seg. De som ikke likte blod fikk også erfart at det kanskje ikke er dette de skal jobbe med, samtidig som de helt sikkert ble en erfaring rikere.

Grødem skole har som satsingsområdet at opplæringen skal bli mer praktisk, variert og relevant – og da de gikk tilbake til klasserommet hvor teoriboka ventet, da kunne de så absolutt knytte teorien til praksis.