ANERKJENNELSE: Nylig ble det kjent hvilke håndverkere som er nominert til «Norges hyggeligste håndverker», og blant de mange titalls nominerte er tilflytter til Randaberg, Cathrine Rasmussen Blom å finne.

— Det var min prosjektleder som nominerte meg, og det for mitt smittende humør. Det betyr mye med en slik anerkjennelse. Faktisk er det ubeskrivelig å få slik en beskjed, noe som jeg aldri hadde trodd skulle skje, sier Cathrine Rasmussen Blom som setter arbeidsmiljø høyest.

Hver en dråpe med maling skal brukes. Foto: Simen Ingemundsen

Hun jobber i forsikringsavdelingen hos H&M malerservice, og kunne ikke fått en bedre arbeidsplass.

— Jeg har kjekke arbeidsoppgaver, kjekke prosjektledere, kjekke sjefer og kjekke kollegaer. Lurer jeg på noe er det ingen fare å spørre, alt er kjekt med bedriften jeg er ansatt i.

Detaljer er viktig i Blom sitt arbeid. Foto: Simen Ingemundsen

Veien til svenneprøven som hun fullførte i fjor har vært lang. På videregående gikk hun først salg, service og reiseliv, men fant raskt ut at det ikke var noe for henne.

— Jeg tok kontakt med opplæringskontoret, og fikk råd og tips om veien videre. Helst ville jeg blitt tømrer, men de rådet meg heller til å prøve malerfaget. At jeg hørte på dem angrer jeg ikke et sekund på.

Malingsrullen er et av de redskapene Blom liker best i sitt yrke. Foto: Simen Ingemundsen

Hun ble altså frarådet å velge bygg- og anlegg, og det mye på grunn av at hun ikke var så sterk og stor som de andre som valgte den retningen.

— Om du som kvinne har lyst til å velge et mannsdominert yrke, da må du bare gå for det. Hver dag er et høydepunkt, og en får virkelig brukt muskler en ikke visste en hadde. Jeg tok fire år i lære, og eksamen som privatist, det er også en mulighet.

Blom husker hvor mye hun strevde med tapetsering og sparkling, men alt læres. Hun glemmer heller ikke da hun fikk gangsperr i skuldrene da hun slipte taket med slipemaskin.

Hun elsker det å få bruke energien sin på jobb, og synes innerst inne at det å male en hvit vegg hvit er kjedelig.

— Det som er mest tilfredstillende med jobben min er å male en annen farge enn den som opprinnelig var på veggen. Det å se at det blir noe av arbeidet du gjør er bare helt fantastisk, avslutter Blom som håper at folk vil stemme på henne.