STREIK: Fredag morgen går 504 nye YS-medlemmer ut i streik. Dette er i all hovedsak ansatte ved PostNord AS, avdeling Langhus, Alfaset og Trondheim, samt avdelingene til Rema Distribusjon Norge AS på Heimdal, Narvik, Stavanger og distribunalen på Vinterbro. De ansatte er organisert i Yrkestrafikkforbundet.

Det nye streikeuttaket vil gjøre at Remas butikker ikke får påfyll av varer og at pakker som sendes med PostNord ikke kommer frem. Det innebærer blant annet her i Randaberg hvor det er to Rema 1000 butikker.

- Det er beklagelig at vi er nødt til å utvide streiken, men NHO gir oss rett og slett ikke noe valg, sier YS-leder Hans-Erik Skjæggerud.

- Prisene på de fleste varer er historisk høy, rentene stiger, og flere og flere har problemer med å få det til å gå rundt. Samtidig går det meste av norsk næringsliv godt, med store overskudd og vekst i lederlønningene. Den verdiskapingen må alle få sin del av, påpeker han.

- Vi har stilt helt rimelige krav overfor NHO om økt kjøpekraft, en fornuftig balanse mellom sentrale og lokale tillegg og lavlønnstillegg. Skal vi få avsluttet denne streiken, må NHO komme oss i møte. Gjør ikke NHO det, må de ta konsekvensene av at streiken trappes opp, sier Skjæggerud.