ENGASJEMENT: Det viste seg å være et foreløpig vellykket engasjement Sissel Oanæs Dahl sto for, det som hadde med å engasjere seg for skolesttrukturen på Randaberg.

I går møtte minst et par hundre elever og foreldre opp for å vise sin misnøye med blant annet det som hadde med nedleggelse, riving og flytting av alle 1–7-klassinger ved gamle Harestad skole, til Goa og Grødem skoler.

Foreløpig ser dette ut til å ha hjulpet, for i går kveld kom det opp nok et alternativ, det som rett og slett heter alternativ 6.

* Nye Harestad skole (Torvmyrveien 22) blir fra og med skoleåret 2024/25 omgjort til barneskole for elever i 1. – 7. klasse.

* Ungdomsskoleelever fra Harestad krets flyttes til Goa og Grødem.

*Goa og Grødem forblir 1-10 skoler med tilflytting av ungdomsskoleelever fra Harestad skole.

* Gamle Harestad skole (Torvmyrveien 7) rives.

* Byggetrinn 2 på Harestad skole iverksettes når økning i elevtallet utgjør behov for byggetrinn 2.

Dette var et fellesforslag fra SP, H, Frp, AP, SV og Krf og MDG, som også Venstre er med på, men Venstre er ikke mer på alternativ 5.

Mange hadde møtt opp da de politiske partiene hadde gruppemøter i går kveld. Foto: Per Thime

– Jeg er veldig glad at lokalpolitikerne faktisk ser ut til å høre opp som har vist et engasjement for dette. Når det kommer til det nye alternativ 6, så er det vel slik at det kom litt brått på, så her må jeg tenke litt og se mer over hva det innebærer, sier Sissel Oanæs Dahl til Randaberg24, tidlig en tirsdag morgen.

Hun legger til at hun har notert seg at Venstre er på samme linje når det kommer til alternativ 5 som det blant annet ble aksjonert mot.

– Angående markeringen så er jeg veldig fornøyd med oppmøtet og engasjementet fra foreldre og barn. Det er viktig å gi beskjed og dette har nok påvirket politikerne. De skjønner nok at her har de gått for fort frem uten å la forslagene komme ut til høring til FAU, SU, fagforeningene, lærere, foreldre og barn.

– Oppsummert?

– Syns det er bra det kommer nytt forslag, for da hører de litt på oss, men nå må vi alle ta litt tid å se på det nye forslaget før vi kan si noe mer om det.

Før partiene i går gikk til sine møterom, leverte Oanæs Dahl et brev til dem. Innholdet ser du like under her.