JULEPOSTEN: Det er særdeles travle dager – og kvelder ved Bunnpris sin postavdeling. Det nærmer seg jul – og det nærmer seg frister for å sende av gårde smått og større ting.

– Ja, det er mange som har vært her, men nå er det nære å være for sent ut hvis man vil ha sine pakker eller julekort der man skal sende, sier Leif Birger Goa til Randaberg24.

Det er nemlig frister man skal holde. Når det kommer til brev og mindre pakker så er det allerede fredag siste frist for å sende dette.

– Ja, det stemmer og det er som vanlig mange som skal sende både pakker og kort med julehilsener. Vi ser en kraftig økning også dette året, både på post og pakker som kommer hit – og det som blir sendt fra innbyggere i Randaberg nå før jul.

Leif Birger Goa hadde god kontroll på postpakkene. Foto: Per Thime

En del frister er allerede gått ut på dato, som brev om småpakker til USA og Canada. Holder man seg til forsendelser innen Norden så er det 14. desember som gjelder, altså i morgen. For Finland og Island gikk fristen ut i går.

– Det samme gjelder for andre europeiske land, da er man nå for sent ute.

– Hvor sendes og hvor kommer pakkene fra?

– De kommer fra hele verden. Det er mange i Randaberg og ute i verden som har familie, venner og kjente. Vi sender til alle mulige land og får fra alle mulige land, som Brasil, Canada, USA, Island, flere afrikanske land og så mye, mye mer.

– Så det er ganske travelt her?

– Ja, det er travelt, men kjekt. Vi ser jo at stadig flere også bruker å handle på nett – i stedet for i butikker. På våre minst 10 år med post her så er nok dette en jul som vil komme inn på «topplisten» over travelhet bak postdisken.