Lene er «Månededens ildsjel» i RIL Fotball

Lene Ring er «Månedens ildsjel» i Randaberg IL Fotball.
  • Per Thime
Publisert:

FOTBALL: Hver måned har Randaberg IL Fotball sin kåring av «Månedens ildsjel» For september er det Lene Ring som er valgt.

Fra klubbens nettside heter det dette:

Lene Ring (bildet) kom inn i Randaberg fotball da sønnen Mathias begynte på fotballen da han var 5 år, og ble etter hvert lagleder for Grødem.

- Jeg er i dag lagleder for en utrolig flott Gutter11-gjeng. Jeg fortsatte min rolle som lagleder da vi gikk fra skolelag til ett lag, og da dette var under covid-19 så må jeg si det var en veldig myk overgang grunnet at aktivitetsnivået var lavt, og treninger var litt av og på alt etter hvilke restriksjoner vi hadde. Men vi kom oss alle ut av det og hverdagen kom endelig tilbake igjen. Som lagleder føler jeg selv at jeg er tilstede for spillerne og foreldrene dersom det er noe, sier Lene – som skryter av de andre tillitsvalgte på laget.

- Jeg har en utrolig flott gjeng med åtte trenere sammen med meg til å holde styr på alle sammen. Vi har god dialog og de er gode å hjelpe meg om det trengs. I løpet av denne sesongen så har vi prøvd oss på mye nytt innen dugnad og Sebra cup som igjen har krevd litt arbeid, men nå ligger oppskriften i bunn slik at ved neste anledning er det bare å hente den frem. Jeg har arrangert dorullsalg, flaskepanting og Sebra cup. Utenom dette har vi gått til innkjøp av klespakke til gutta med pengene vi dro inn på dugnadene. Da vi ikke har noen som er dugnads ansvarlig har jeg tatt på meg disse oppgavene. Noe som har fungert, men jeg ser at neste sesong blir det litt FAU og klassekontaktopplegg på meg, så da må andre trå til. De må sitte på foreldremøte til noen har meldt seg! Jeg sier ikke at jeg ikke ønsker å ta en del av det, men hadde vært godt med noen å støtte seg på. Utenom det er det å opprette og holde styr på aktiviteter i Spond, men trenere har selv tatt ansvar for kampene guttene spiller og legger dette inn og følger den delen opp.

- Høydepunktet denne sesongen?

- Faktisk så er det flere høydepunkter jeg sitter igjen med. Spør du gutta så er det nok Sebra Cup som trumfer alt da den er ferskest i minne. Men vi hadde tidligere i år etter forslag fra en av trenere trening på stadion etterfølgt av pølser, is og kamp mellom Randaberg A-lag og Sunde. Gutta var helt i 100%, de storkoste seg fra begynnelse til slutt og samholdet var helt utrolig. De var helt med som en felles gjeng, ingen skole, ingen klikker, bare et felles lag og slik har det vært egentlig siden og før. Vi er heldig med spillerne, de er veldig inkluderende og passer på hverandre.

- Et siste høydepunkt jeg vil dra frem er pantingen, engasjementet til foreldre her og spillerne var helt fra en annen verden. Alle stilte opp, alle bidro og alle ønsket laget mest mulig pant. Nei, dette var en kjekk ettermiddag og kveld. Det tar tid å pante, ser dere, så ble litt sent, hehehe....

- Hvor stor vekt legger laget ditt på miljø og gode holdninger?

- Vi legger veldig stor vekt på dette, alle skal trives på vårt lag. Om de er nye eller ikke, en annen skole eller ei. Det er ett fett, vi skal oppføre oss og vise hverandre godhet, respekt og ikke minst spille hverandre gode. Nå som vi til neste år skal spille på forskjellige nivå tror jeg dette kommer til å spille en enda større rolle for oss. En ting er den sportslige presentasjonen, men skal man ligge på topp så skal man også ha de rette holdningene mot klubben, laget og trenerne.

- Hvis du fikk 100.000 kroner til laget ditt, hva ville du bruke pengene til?

- Nå har vi erfart at cuper utenfor kommune grensen koster, og når vi kommer til utenfor landegrensen så koster det nok enda mer. Så vi hadde spart noen av pengene til cup neste år, men og tatt en dag, eller kanskje flere med bare gøy. Dratt i Kongeparken, til Rush osv. Det merkes jo at jo mer sammensveist vi blir som et lag jo lettere er det å jobbe sammen. Så sosialt samvær og gøy er utrolig VIKTIG.

- Hva kan Randaberg Fotball bli bedre på som klubb?

- Legge til rette for deling av erfaringer for både trenere og lagledere. For eksempel hvordan utføre forskjellige dugnader som er blitt gjort, påmelding Sebra cup som er gjort tidligere. osv. En guide til hvordan ting kan gjøres.

- Hva er det beste med denne klubben?

- At det er en inkluderende klubb, en klubb for alle.