Kommunalsjef for Oppvekst Petter Hagen.|RAPPORT: Kommunalsjef Petter Hagen er godt kjent med rapporten fra Statsforvalteren, og dette er noe man har tatt tak i allerede. |Han spilte også i gult i deler av fotballkarrieren. Her i Fyllingendrakten i kamp mot Brann og Claus Eftevaag.

NY HVERDAG:

— Det er klart at dette blir en annerledes hverdag. Etter 10 år som rektor er det likevel spennende å ta et steg opp, så jeg gleder meg veldig til å komme i gang og bli kjent med alt jeg skal jobbe innenfor.,

Petter Hagen hadde mandag sin første arbeidsdag fra sitt nye kontor i 2.etasje, Randaberg Arena. Utsikten er den aller beste - rett bort mot sitt tidligere kontor på Harestad skole.

— Det er klart det blir litt spesielt å se skolestarten ved Harestad uten meg, men alt har sin tid og jeg skal fortsatt jobbe innen dette området som også omfatter skole, forteller han.

De første dagene har blitt brukt til å bli kjent rundt i korridorene der hans nye arbeidsplass er. Blant annet i den lange gangen som er lenger enn en fotballbane. Det lengste kontoret er over 100 meter unna.

— I dag har jeg satt meg inn i delegasjonsreglementet blant annet, men har i tillegg hatt flere møter hvor jeg snakker med forskjellige medarbeidere innen kommunen.

Han skal nemlig jobbe i et område hvor nedslagsfeltet er både omfattende og stort. Kommunen har tre skoler m/SFO, seks kommunale og fire private barnehager. Ut over dette ligger Barneverntjenesten, PPT-tjenesten og SLT funksjonen inn under oppvekstavdelingen.

Det er til sammen cirka 400 årsverk innen disse tjenesteområdene.

— Jeg er som du ser ikke alene om dette, og jeg er vant til å delegere rundt meg. Det er noe jeg skal fortsette med også i denne jobben.

Hagen har lang ledererfaring, blant annet som rektor ved Harestad skole. Nå blir han også en del av rådmannens ledergruppe.

Petter Hagen har funnet sitt nye kontor i Randaberg Arena.

— Det er ikke slik at jeg må kunne alt fra dag én, og jeg har fått både gode råd og innspill fra min gode forgjenger Jenny Nilssen. Hun har vært - og er til god hjelp og stiller opp når det er noe. Det er noe jeg setter stor pris på, fortsetter han.

Innen de mange områdene kjenner han noen bedre enn andre. Skole vet han det aller meste om, mens det er andre områder han må sette seg mer inn i.

— Som ny kommunalsjef skal jeg selvfølgelig komme meg rundt innen de forskjellige områdene. Barnehage er kanskje det område jeg kjenner minst til, så det blir en viktig del av jobben å sette seg mer inn i.

I Randaberg trives både han og resten av familien. Dialekten er ikke lokal - for Hagen er fra Ålesund.

— Jeg vokste opp et godt innkast fra sjøen. Ålesund og Sunnmøre er vakkert, men du verden så flott det er her i Randaberg også. Her har vi alt hva vi trenger til en hver tid. Vi bor ikke langt unna sjøen, så det blir til at familien tilbringer en del kvalitetstid på sjøen - i kajakk.

Hagen har forresten også vært aktiv innen idretten. Fotballspiller på toppnivå var han i flere sesonger, både for Aalesund, Fyllingen og Hødd.

Han spilte også i gult i deler av fotballkarrieren. Her i Fyllingen-drakten i kamp mot Brann og Lars Moldestad

— I 89-sesongen hadde vi Egil «Drillo» Olsen som trener i Aalesund. Det var interessant og spennende. Under treningene blåste han konsekvent frispark ved støttepasninger, humrer han.

Han forteller at laget tapte omtrent alt på våren, men det kom seg på høsten.

— Hehe! Ja, vi lærte etter hvert soneforsvar og det gikk bedre, for vi vant det aller meste den høsten.

Landslag har han også fått med seg på veien til Randaberg. Han står oppført med kamper for Jr/U21 og OL-landslaget, syv kamper totalt.

— Jeg husker en av kampene spesielt. Da var det «Drillo» som hadde ansvaret. Vi spilte treningskamp med OL-landslaget i Bagdad mot Irak. På tribunen var det 25.000 tilskuere. Selv en av sønnene til Saddam Hussein var på kampen. Vi spilte 1—1og jeg scoret målet for Norge.

På det norske laget spilte også spillere som Henning Berg, Kenneth Storvik, Øyvind Leonardsen, Claus Eftevaag Frank Strandli, Roar Strand og Egil Østenstad.

— Fotball var moro det, men i en alder av 28 år la jeg opp. Da ble jeg sportslig leder i Aalesund, det ble for mange strekkskader mot slutten av karrieren. Senere ble det lærerutdanning.

I sommer var forresten den opprinnelige planen Toscana i Italia. Slik ble det ikke, men en fin ferie har han og familien hatt.

— Det må være lov å si at jeg skulle vært i Toscana hvor vi trives fantastisk godt. Når det ikke ble på den måten så har ferien likevel vært fin. Hjemme i Ålesund har han også vært.

— Sunnmørsalpene ble besteget, for det var en god tur da vi tok turen opp til Godøyfjellet. Et utrolig vakkert sted med en fantastisk utsikt.

Fotturen er på rundt 12 kilometer og beregnet enkomst er etter fem timer, kan vi lese oss frem til på ut.no.

Utsikten fra Godøyfjellet er fantastisk flott. Foto: Visit Norway

Nå er det imidlertid ikke mer ferie igjen - det er nemlig tilbake til den nye hverdagen.

— Det har vært en fin start og jeg gleder meg til fortsettelsen. I første omgang blir det spennende med skolestart om et par uker. Frem til september blir spennende, men jeg er som vanlig optimist og tror oppstart av en vanlig skolehverdag vil gå fint.