Ingen dato for breddeidretten

  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over tre år gammel

IDRETT:

De har hatt et håp, men det er høyst usikkert om det blir sesong for seniorer som driver breddeirett som fotball. Myndighetene vil fortsatt ikke gi noen åpningsdato for kamper og treninger for voksne i breddeidretten.,

Mye tyder på at hele sesongen er i ferd med å bli avlyst - man er i tidsnød.

Det er klart etter et møte mellom norske idrettstopper og kulturminister Abid Raja (V) og helseminister Bent Høie (H).

– Vi skulle gjerne sett at vi kunne fortsette den gradvise gjenåpningen av samfunnet, og vi håper vi kan det snart. Men med den smitteøkningen som er i samfunnet nå, kan vi ikke ta sjanser, sa Raja etter møtet.

Samtidig utelukket ikke statsrådene at det kan bli åpnet for begrenset trening fra 1. september. De ber idretten om en prioriteringsliste over hva som er viktigst å åpne først.

– Idretten vil kunne gi et veldig viktig innspill på hva som er viktigst. Så har vi gitt Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet i oppdrag å vurdere om det kan være mulig å starte med noe begrenset trening i breddeidretten for voksne, sier Høie til NTB.

,Barn og ungdom har kunnet trene med kontakt og spille kamper siden 1. august, men myndighetene har ikke ønsket å gi det samme unntaket fra énmetersregelen for seniorene i breddeidretten.

Publisert: