Møte om praktisering av 1-metersregelen på kulturfeltet

Kulturminister Abid Raja og helseminister Bent Høie har tatt initiativ til et møte med representanter for kinoene og scenekunstsektoren. Formålet med møtet er dialog om og innspill til praktisering av 1-metersregelen i konsert-, teater- og kulturhus, kinoer og andre kultursaler og lokaler med sittende publikum.

Helseministeren fra Randaberg, Bent Høie.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over tre år gammel

PRESSEMELDING:

– For første gang siden 10. mars er det ingen respiratorinnlagte pasienter med COVID-19 i Norge. Dette er et resultat av den strålende innsatsen alle i Norge har lagt ned de siste fire månedene. Men, vi er på ingen måte i mål. Den videre gjenåpningen av samfunnet må skje innenfor trygge rammer, slik at vi fortsatt klarer å holde smittespredningen under kontroll, sier helseminister Bent Høie.,

—Jeg både skjønner og deler kultursektorens utålmodighet, og jeg kan forsikre om at jeg og regjeringen vil åpne så mye vi kan, innenfor forsvarlige rammer. Vi vil derfor be Helsedirektoratet om å gjøre en ny vurdering av om det er forsvarlig å gi ytterligere unntak fra krav til avstand mellom personer ved arrangementer, sier kulturminister Abid Raja.

— Nå samler vi sentrale aktører i kultursektoren med ekspertene i Helsedirektoratet for å diskutere praktiseringen av 1-metersregelen for sittende publikum. Etter møtet vil Helsedirektoratet sammen med Folkehelseinstituttet vurdere innspillene og komme med råd til regjeringen eventuelt om og når dagens krav kan justeres. Regjeringen må derfor komme tilbake til dette etter vi har fått råd fra helsemyndighetene, fortsetter Raja.

 Kulturminister Abid Raja (V) skal ha møte om 1-metersregelen, sammen med helseminister Bent Høie.

Møtet finner sted onsdag 15. juli kl. 16.

På møtet deltar statssekretær Anne Grethe Erlandsen fra Helse- og omsorgsdepartementet, politisk rådgiver Emma Lind fra Kulturdepartementet og fungerende assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad fra Helsedirektoratet. Følgende aktører vil inviteres til å delta: Arbeidsgiverforeningen Spekter, Hovedorganisasjonen Virke, Creo - forbundet for kunst og kultur, Norsk teater- og orkesterforening, Norske kulturhus, Norske Konsertarrangører og Film & Kino.

Publisert: