FRIVILLIGHET: I anledning Frivillighetens år inviteres nordmenn fra Nordkapp til Arendal til verdens lengste sykkeltur. Alt er 27 deletapper fullført, og enda gjenstår en rekke deletapper før syklistene ankommer Randaberg.

Morten Kvanvik Rønne og en rekke andre frivillige har planlagt en god del. Signalarrangementet «Sykkelturen 2022» har som mål å vise bredden av frivillighet i landet.

– Jeg håper folk ønsker å delta. Vi har lagt det til søndag 3. juli, siden samme helg feirer Randaberg sitt 100-årsjubileum, sier Rønne.

Foto: Simen Ingemundsen

Før de ankommer bygda har de vært innom Utstein Kloster. Så besøket i Randaberg vil by på alt fra karakteshow til korpsmusikk.

– Vi er heldig så har så mange frivillige i bygda, og at Randaberg Golfklubb, Ventilene, Randaberg Sykkelklubb og en drøss av andre frivillige blir med på dette. Vi skal skape en festlig dag her i bygda, sier Rønne.

Det er en god del kommuner som deltar på dette opplegget, og bare i Rogaland er det rundt 10 kommuner, deriblant Randaberg. Som en kul gimmick tas seks el-sykler av typen Rickshaw med på turen, en toseters sykkel hvor ordfører Jarle Bø og Randaberg kommunedirektør skal få kjørt seg.

– Vi gleder oss til dette og ønsker alle velkommen til å delta, avslutter Rønne.

En del av ruten i Randaberg er lagt til Randabergfjellet, og på hvert stopp blir det servert mat og drikke.