KANTSLÅTT: Flere steder rundt i Randaberg har det vært eller er overgrodd langs veiene.

Det er allerede forandringe noen steder, for sommerens kantslått er i gang. E39 ble tatt av Statens vegvesen i forrige uka. Da brukte de kveld og natt for å gjøre det ferdig, og bedre.

Rundt i kommunen begynner det også å se bra ut, som bildet fra Harestadbakken viser. De fleste veikantene klippes to ganger i sesongen, første gang i mai, juni eller juli og andre gang i august og september.

Fra Statens vegvesen er det flere grunner for å trå varsomt rundt kantslåtten.

— Klipping av veikanter tidlig i juni er ikke optimalt for humler og andre insekter, men det er viktigere å hindre at skadelige planter spres i juni, når insekter har matfat mange andre steder, enn at vi har blomstrende veikanter. Da beholder vi mer artsmangfold også i fremtiden, heter det fra vegvesenet.

Statens vegvesens driftsentreprenører gjør kantslått langs riksveiene om sommeren for å ta vare på de artsrike veikantene, hindre spredning av uønskede arter og bidra til trafikksikker og hyggelig ferdsel langs veien.

— Med kantslått passer vi blant annet på at veikantene ikke blir overgrodde og hindrer sikten. Kantslått til rett tid er viktig for å fjerne kraftigvoksende vegetasjon og hindre spredning av skadelige planter som tar livet av artene rundt seg.