VARMEPUMPER: På rekordtid har selskapet fått tilbudet på beina, og har nå fått flere bestillinger fra både nye og gamle strømkunder. Lyse-konsernet uttalte da dette ble kjent at man ikke gjorde dette for å tjene penger. Selskapet ønsket å ta samfunnsansvar for å vise at Lyse er mer enn et selskap.

Siden man opprettet for bestilling har mange strømkunder henvendt seg til Lyse. Noen av kundene har allerede fått installert nye varmepumper. Fra Randaberg er det også kommet både henvendelser og bestillinger.

– Vi har solgt cirka 70 varmepumper i Randaberg, noe som vi synes er en veldig god respons, sier Kommunikasjonssjef energi, Lyse AS, Atle Simonsen til Randaberg24.

Han forteller at oppvarming av boligen står for cirka halvparten av strømforbruket. Varmepumper er et av de enkleste og mest effektive strømsparegrep folk kan gjennomføre.

– Men alle har ikke mulighet til å betale 20.000 - 30.000 kroner i en engangssum. Det er dette problemet vi i Lyse nå har løst. Med rentefri nedbetaling over 5 år betaler kundene 400-500 kroner måneden. Tidligere har en varmepumpe normalt tatt flere år før den blir lønnsom, men nå vil den for mange være lønnsom allerede fra første dagen.

FAKTA: Lyse tilbyr tre ulike varmepumper fra Fujitsu. Felles for alle produkt at de kan kjøpes kontant eller med rentefri nedbetaling. Standard installasjon er inkludert og alle varmepumpene kan styres fra app. Rogaland er et av de områdene i landet hvor det lønner seg mest å etablere varmepumpe, da det sjeldent blir veldig kaldt. Tall fra Huseiernes Landsforbund viser at en vanlig tomannsbolig kan spare mellom 5000–6000 kroner per år på varmepumpe.