– Trener jeg nok og utvikler meg videre, da håper jeg på OL og VM

Leja Dielininkaityte (13) er ett av svømmetalentene i Randaberg IL Svømming
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

TALENTFULL: Det er ikke mer enn noen uker siden Leja Dielininkaityte slettet en 10 år gammel klubbrekord. Under et svømmestevne i Haugesund forbedret hun klubbens rekord for årsklassen med nesten ett sekund.

I juni 2012 svømte Johanne Heines Pettersen på tiden 36,45, mens 13-åringen under stevnet i Haugesund ble klokken inn på tiden 35,64 - altså en solid klubbrekord for den talentfulle svømmeren.

Under det aktuelle stevnet i Haugesund ble det tre 1. plasser og tre 2. plasser. Der kvalifiserte hun seg også til UM/Nm for ungdom i Bergen, hvor hun svømte klubbrekorden ytterligere ned og ble klokket inn på tiden 35,22 på distansen hun var kvalifisert for. Hun endte på 13. plass i forsøksheatet, av 28 svømmere. Bare én annen svømmer var på samme alder, de andre var både ett, to og tre år eldre enn den lokale svømmeren.

– Jeg elsker å svømme og trives godt her i svømmeklubben, sier hun etter en morgenøkt tidligere denne uka.

Sammen med andre svømmere i klubben legger hun ned mye trening - tusenvis av meter hver eneste uke. Langs kanten av bassenget føler trener Arne Borgstrøm nøye med.

Det blir åtte treningsøkter i uka på 13 åringen som er elev på Grødem skole.

– Leja er utvilsomt et talent innen svømming. Hun har allerede gode resultater i bassenget og det ser veldig bra ut for utviklingen hennes videre, sier Borgstrøm, OL deltaker i 1976 og 1984.

Den talentfulle svømmeren forteller at det blir en del timer i bassenget hver eneste uke.

– For min del blir det trening åtte økter hver uke, men dette er noe jeg trives med. Mamma er med i klubben, resultatene viser fremgang og da er dette bare spennende å fortsette med, sier hun.

Hun blir blant annet motivert av resultater - ikke uvanlig det innen idretten. Hvis hun skal se noen år fremover, for det gjør hun vel?

– Ja, det er klart jeg gjør det. Jeg er bare 13 år, men liker å trene. I første omgang skal jeg fortsette å konkurrere, forsøke å bli bedre og bedre med årene. Der fremme er det nok klar at jeg har en drøm eller to. Jeg vet det krever mye, mye trening, men VM og OL er et mål for meg når jeg blir litt eldre. Mål tror jeg er viktig å sette seg for videre utvikling

Publisert: