THE VOICE: Det er nemlig svært travelt å være igjen i det populære programmet The Voice på TV2.

– Forberedelsene til denne andre livesendingen er enda mer spennende for min del enn forrige uke. Forrige gang var jeg veldig spent på hvordan det skulle være å synge på direktesendt tv. Nå har jeg fått prøve det en gang, og vet at jeg overlevde, så nå klarer jeg enda mer å slappe av i forberedelsene, og beholde roen, selv om det stormer rundt meg, sier en spent Tvedt før kveldens sending.

Programleder Siri N. Avlesen-Østli og Thomas Tvedt. Foto: Jesper Malthus-Andersen / TV 2

For det er mye som skjer i forbindelse med programmet.

– Journalister, venner, familie, fremmed og mer til. Det hagler inn meldinger fra alle kanter, langt flere enn jeg klarer å svare på. Jeg tror ikke alle helt forstår hvilket press det er å være med i en slik «toppidrettskonkurranse som dette egentlig er.

Det er nemlig mye som gjøres i forkant av kveldens opptreden.

– Det virker jo som om vi bare loffer ut på scenen, synger en sang og går videre eller ut av konkurransen. Men det ligger mange års forberedelser i bagasjen, og mange dager og ukers forberedelser til grunn for hver sending. Dagene før må jeg minimalisere alle distraksjoner. Legger fra meg og slår av telefonen, avlyser avtaler og går inn i «sonen». Det er snakk om 2-3 minutter på tv, men de minuttene må jeg være sylskarp i hodet. Bommer jeg en gang kan det være det som gjør at jeg ryker ut, fortsetter han.

Pianoet er ikke med når Thomas Tvedt stiller på The Voice i kveld. Foto: Thomas Andersen / TV 2

Thomas fra Randaberg har fått mye ros - og mer til etter hans opptredener i The Voice. Dommerpanel/mentorer har tatt til tårene for det han har utført. I kveld er det på an igjen, forberedelsene er gjort - men hva skal han så synge?

– Sangvalget er jo hemmelig, men denne gangen skal jeg ikke spille piano. Jeg skal synge en velkjent låt, som de aller fleste har hørt fra scenen, eller fra en filminnspilling. I denne sendingen er vi åtte deltakere som synger, hvor to ryker ut. På en måte er jo dette den tryggeste sendingen i programmet, hvor 75 prosent går videre. Men, desto viktigere er det å ikke hvile på sine laurbær. Jeg kommer til å levere 100 prosent uansett hvor «trygt» det er.