— Vi bare stoppet tre damer og spurte om de ville være med på tur

I går var det historiens aller første anløp av et cruiseskip på Randaberg. Det ville ekteparet Nils og Astrid Klungtveit ikke bare ha med seg, men også gjøre noe ut av. Det gjorde de.

  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

CRUISEGJESTER:

Det var langt ifra alle turistene som satte seg på bussen for å dra videre til destinasjoner som Prekestolen, Jæren, Stavanger eller andre steder. «Aidaprima» hadde rundt 1.500 passasjerer med seg på turen som varer i fire dager, med start fra den tyske havnebyen Kiel 17. mai.,

Ombord på cruiset var venninnene Heike, Heike og Jana. De hadde en kjent på båten som jobbet der, og det var en av årsakene til at de havnet i Mekjarvik i går morges.

Men det er vel kanskje greit å starte med begynnelsen på hvorfor de tre tyske venninnene havnet på tur i privat regi, i baksetet på en Mazda.

 Det ble også en snartur innom hage og hus til ekteparet på Randaberg.

— Ja, vi satt hjemme og så på sendingen til Randaberg24 som sendte direkte fra denne begivenheten. Jeg sa til min mann, Nils, at vi setter oss i bilen og kjører ned til Mekjarvik og ser etter noen som kan tenke seg å være med oss på sightseeing i distriktet, sier Astrid Klungtveit til Randaberg24.

Fra hjemmeadressen gjorde de det, satte seg i bilen og tok turen til anløpsstedet. Etter en prat med både vakter og annet så ble det til at de så tre damer som gikk opp mot veien for seg selv.

https://randaberg24.no/2022/05/19/historisk-sus-forste-cruisebat-la-til-kai-i-mekjarvik/

Mange av de andre turistene hadde allerede satt seg på busser eller lånt seg en av de mange syklene.

— Vi så dem, de tre venninnene, stoppet og spurte rett og slett om de hadde lyst å være med oss på en tur, så skulle vi vise dem litt rundt. De snakket bra engelsk, men hadde også et par spørsmål. Det ene var om covid-19, men da alt var i orden satte damene seg inn i bilen og turen startet og sannelig var ikke drøsen i gang fra starten av turen.

— Men hvor var dere og hva fikk de sett?

 Utstein Kloster ble ett av flere stopp underveis.

— Det ble jo en skikkelig fin tur - for vi var sammen med damene i mer enn tre timer. Vi tenkte at vi skulle ta dem med under sjøen, ikke for å se de to tunnelene, men som en tur til Utstein Kloster. Vi gjorde det - og der var det oså andre busser med turister, men det er også Pilegrimsgard der, som de fikk oppleve. Damene var kjempefornøyd, koste seg og fikk med seg brosjyrer som også var på deres språk. Det ble altså en finfin start på turen.

Fra Utstein Kloster kunne de også se cruiseskipet langt borte i horisonten.

— Fra klosteret gikk kjøreturen videre. Neste stopp var Randaberg - og etappe èn startet på Tungenes fyr. Dette var også noe som falt i smak hos de tre kjekke venninnene. Vi hadde en veldig fin tone og jeg fikk til og med vist dem kommuneblomsten som virkelig vokser ved fyret. Tusenfryd er vakkert og kommuneblomsten og omgivelsen falt i smak.

 Tungenes fyr var et stopp de bare måtte ha med. Der ble det også mulig å se kommuneblomsten, Tusenfryd.

Turen varte i mer enn tre timer og var ikke over, for Mazdaen startet opp og gikk videre til både Bø, sentrum - og en tur innom oss hjemme slik at de også fikk se hvordan vi bodde her i kommunen. Vistestranden, Alexander Kielland-monumentet, Sverd i fjell og Gamle Stavanger ble også besøkt. Damene var titt og ofte oppe med mobilene og knipset mange bilder underveis. De satte virkelig pris på tiltaket vi kom på litt tilfeldig.

https://randaberg24.no/2022/05/19/cruiseanlop-i-mekjarvik-vi-laner-sykkel-og-ser-oss-rundt/

Etter vel tre timer gikk de fra Gamle Stavanger og inn i bilen igjen. Neste stopp var båten og avslutning på den private omsvisningen fra ekteparet.

Foto: Privat

— Jeg har sett mange glade og fornøyde mennesker, men dette var for oss en opplevelse vi vil huske lenge. De tre damene satte virkelig pris på turen de hadde vært med på. Nå har vi utvekslet telefonnummer så vi eventuelt kan holde kontakten. Jeg skal blant annet sende denne artikkelen til dem, så kan de lese selv ved litt hjelp av google translate. Verken mannen eller jeg angrer på dette, for det var noen veldig kjekke timer vi hadde, avslutter Astrid.

Anløpet av cruiseskip i går var det første denne sommeren, men det skal komme ytterligere 11 skip i sommer og høst. Neste mulighet for å gjøre noe av det samme som ekteparet Klungtveit gjorde i går er allerede 28. mai. Da er det «Arcadia» som legger til i Mekjarvik med kanskje så mange som over 2.300 passasjerer ombord.

https://randaberg24.no/2022/05/18/dette-ser-jeg-fram-til-og-stiller-pa-kaien-i-mekjarvik/

Publisert: