FLYKTNINGER: Det er etter hvert en stund siden kommunen sa ja til å ta i mot flyktninger fra krigsherjede Ukraina. I begynnelse var det mye som skulle på plass, men etter hvert begynner det å gå seg til.

Det gjør det også her i kommunen, forteller kommunalsjef Kel Tighe til Randaberg24. hver uke bosettes det nå nye flyktninger på Randaberg.

— Vi får nye anmodninger fra IMDI nesten daglig og vi bosetter nå hver eneste uke. I går bosatte folkene mine sju nye personer, sier han.

Han forteller videre at kommunen så langt har avtalt bosetting av 76 personer med IMDI. Dette er ikke noe som hadde gått av seg selv, for det er mye arbeid som legges ned og kommunen bruker mye ressurser.

— Jeg har bare en ting å si om den jobben som medarbeidere i Randaberg kommune gjør - det er helt fantastisk hvordan de står på. Jeg vil også skryte av den innsatsen som medarbeidere i Kvitsøy kommune har gjort med bosetting siden februar. Jeg er mektig imponert over innsatsen de har lagt ned over fjorde for Randaberg.

IMDI oppdaterer sine tall når det gjelder flyktninger ofte. Tallene under er datert 31. mai, men tallene for Randaberg stemmer ikke helt, forteller kommunalsjefen.

— Randaberg har bosatt litt flere flyktninger og litt flere ukrainske flyktninger enn det som kommer fram på skissen under - men det har nok noe med tidspunktene for registrering og offentliggjøring fra IMDI å gjøre.

Dette er lister IMDI sender ut med jevne mellomrom. Foto: Skjermdump IMDI