TRAFIKK: Vi har skrevet om inn og utkjørselen ved Monter på Randabergveien tidligere, og en rekke trafikkulykker og trafikkuhell har skjedd. Det har vært et omtalt punkt i et helt tiår, og da fylkespolitiker i Venstres Kjartan Alexander Lunde, tok det opp med fylkeskommunen tidligere var de lite kjent med problemet, til tross for at de har ansvaret. Da hadde ikke fylkeskommunen noe svar å komme med. De skrev da følgende;

Det var litt omfattende å skaffe et svar på dette, for det var en forhistorikk å få tak i når det gjelder dette. Svaret vil dermed bli besvart senere, sa lederen av utvalget

Foto: Arkivbilde

Etter at Venstre politikeren sendte inn følgende spørsmål til samferdselsutvalget;

«Har det vært vurdert å få gjort noe med trafikksikkerheten, eventuelt få etablert rundkjøring, inn til næringsområdet på Randabergveien inn ved Monter Randaberg?»

Skal de nå igangsette et arbeid som skal gi sykkelvei med fortau langs Randabergveien.

— I det arbeidet så skal også avkjørselen ved Montér Randaberg bli mer trafikksikker, skriver Lunde i en mail til Randaberg24.

Foto: Dokument fra Samferdselsutvalget

Det er lokale politikere på Randaberg som har meldt at det det er svært lite oversiktlig og til tider vanskelige forhold for bilister og syklende inn til næringsområdet ved Montér Randaberg. Inn- og utkjøringen fra næringsområdet blir ekstra belastet av at det ligger så nær krysset Randabergveien/Goaveien.

I løpet av tidlig høst så skal det nå leveres inn et reguleringsplanforslag til førstegangsbehandling i Randaberg. I avkjørselen ved Monter planlegges det for T-kryss med dråpeøy der sykkelveg med fortau trekkes 5 meter vekk fra fylkesveien.

Reklameskilt mener Samferdselsutvalget er noe av det som skaper trøbbel ved inn- og utkjøring på Randabergveien. Foto: Simen Ingemundsen

Et reklameskilt som også skaper trøbbel med sikt, skal flyttes/fjernes for å få bedre sikt i trafikken.

— Løsningen vil stramme opp eksisterende kryss og gi større forutsigbarhet og bedre trafikkavvikling for syklende og bilister, skriver Lunde til Randaberg24 og avslutter.

— Forhåpentligvis vil dette kunne løse opp utfordringene som har vært her. Nå blir det opp til lokale politikere i Randaberg å se om dette er en god løsning og noe som kan vedtas.