KONTROLL: Det ble i formiddag avholdt kontroll på Randaberg, like ved gamle Harestad skole. I løpet av kontrollen ble 15 lette kjøretøy kontrollert.

Det første vogntoget som ble stanset besto av bil og tilhenger. Det ble avdekket at lasten i tilhengeren manglet sikring. Lasten som besto av lecablokker lå løst midt på planet. Det var flere lys som ikke virket på hengeren og den hadde svake bremser.

Fører ble anmeldt til politiet grunnet manglende lastesikring.

Så stanset Statens vegvesen en bil og tilhenger litt senere på dagen, denne hadde ingen kjettinger mellom tilhenger og bil. Kjettingene skal gjøre at tilhengeren fortsatt henger på bilen dersom tilhengeren faller av bilen. Tilhengeren fikk bruksforbud for dette forholdet. Det var heller ingen fungerende stopplys eller baklys. Tilhengeren hadde også last på slik at lasten skjulte lysene bak på bilen.

Føreren ble anmeldt til politiet for å kjøre uten fungerende stopplys.

Det som kan være farlig med slik kjøring er at kjøretøyet som kommer bak denne tilhengeren ikke vil kunne se når det blir en oppbremsing, og kan i verste tilfeller kjøre rett på tilhengeren.

To kjøretøy fikk kontrollseddel med påbud om visning på trafikkstasjonen grunnet for mange parkeringslys foran på kjøretøyet. Det er tillatt å ha to parkeringslys foran.