VALG 2023: NRK Rogaland gjentar suksessen fra sist kommunevalg. I de neste ukene reiser vi ut til samtlige kommuner i Rogaland for å lage direkte valgsendinger på radio. Det blir også tv-innslag og nettsaker fra stedene vi besøker.

– Vi starter opp med en times sending fra Kvitsøy 16. august klokken 14. Så drar programlederne videre til Randaberg og sender en time derfra. Slik vil vi reise innom to kommuner hver eneste ukedag fram til 31.august, heter det i en pressemelding.

Øystein Ellingsen, Mari Friestad og tv-fotograf Ole Andreas Bø Foto: Øystein Otterdal

Programlederne Mari Friestad og Øystein Ellingsen lover å komme tett på valgkampen ute blant folk i alle de 23 kommunene i Rogaland. Her blir det dueller, folkeopplysning, appeller og humør. Både lokalpolitikere og vanlige velgere skal få komme til orde.

-Dette valget handler ikke om Erna, Jonas og Sylvi. Det tar vi på alvor, og derfor lager vi sendinger fra kommunene der slaget står, sier Øystein Ellingsen.

Mari Friestad legger til at målet også er å gjøre det nære og lokale interessant for flere enn dem som bor i den enkelte kommune.

– Og så håper vi at lokalbefolkningen stiller opp. Det er kjekt når det blir litt liv og røre rundt oss, sier Friestad.

PS! Lokalen har sin sending fra torget.