Kort oppsummert

  • Kommunalplanutvalget vil diskutere nye Randaberg stadion neste uke, men foreslåtte planer skaper uenighet.

  • Kommunedirektøren foreslår en alternativ situasjonsplan, som kan redusere fjellskjæringen fra 15 til 7-8 meter.

  • Sjur Revang fra Randaberg Fotball påpeker at administrasjonens forslag er dårlig og vil skjule klubbhuset bak arenaen.

Oppsummeringen er laget av AI-verktøyet ChatGPT og kvalitetssikret av våre journalister

STADION: Kommunalplanutvalget får saken i fanget i neste uke, hvor man har mye bra å si i innstillingen - men ikke alt faller i smak hos Randaberg Fotball.

Sjur Revang er den i klubben som kjenner planene best av alle.

– For å si det slik, jeg synes forslaget til administrasjonen ikke virker å være den beste løsningen, mer et dårlig forslag.

Hva er det så som er dårlig? I kommunedirektørens innstilling står blant annet dette:

«Planforslaget, som den foreligger, forutsetter en vertikal fjellskjæring på inntil 15 meter høyde. Med dette blir fjellskjæringen like høy som for eksempel Randaberg kirke. Inngrepet vil bli godt synlig og påvirke landskapsbildet i betydelig grad. Den kan også medføre sikkerhetsrisikoer på toppen og bunnen av fjellskjæringen, i form av fare for fall av stein, som i verste fall kan skade mennesker», heter det fra kommunedirektøren.

Kommunedirektøren har derfor utarbeidet en alternativ situasjonsplan, som viser hvordan anlegget kan realiseres, også om nærmere utredninger viser at skjæringen ikke kan etableres som en vertikal, 15 meter høy vegg.

Forslaget flytter klubbhuset fra mellom de to fotballbanene til nordvest i feltet. En slik endring kan vesentlig redusere fjellskjæring fra 15 meter ned til 7-8 meter. Det er også mulig å legge fotballbanene på to forskjellige nivå for å redusere fjellskjæringen ytterligere.

Sjur Revang har jobbet mye med nye Randaberg stadion. Foto: Arkivbilde
Foto: Randaberg Fotball

– Det skal reguleres inn for flere bygg, men i første omgang er det det bygget som er formet som en L, som skal bygges, de andre byggene reguleres inn for fremtidige utviklingsmuligheter. Totalt areal på det som er tenkt bygget er cirka 1.500 kvadratmeter. Når det er sagt så har vi i klubben også tidligere gitt klar beskjed om at å plassere tribune/klubbhus mot Odnaberg er en dårlig løsning.

– Fordi?

– Klubbhus/tribune vil da bli gjemt bort bak arenaen opp mot en fjellskråning. I tillegg vil klubbhus/tribune da kun betjene en av to baner som er planlagt og komme enda lengre bort fra banene i Myrå. Dette vil i så fall gjøre veldig vanskelig å lage et samlingspunkt for all idrett i området med tilhørende utvendige og innvendige "vrimleområder".

Han forteller videre at halve poenget med klubbhuset er å lage et slags bydelshus som er et sentralt samlingssted på dag, kveld, helg og får unge og gamle.

– Å plassere dette som foreslått av administrasjonen er mindre bra løsning, mener vi.

Under ser du flere nye skisser av hvordan klubben ønsker sitt nye Randaberg stadion.

Foto: Randaberg Fotball
Foto: Randaberg Fotball
Foto: Randaberg Fotball