Fortsatt lav arbeidsledighet på Randaberg

– Ledigheten holder seg fortsatt på et rekordlavt nivå i oktober, sier direktør i NAV Rogaland, Merethe P. Haftorsen.

Fylkesdirektør Merethe Haftorsen i NAV Rogaland. 
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

ARBEIDSMARKEDET: I oktober er totalt 6.361 personer registrert som helt ledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak i Rogaland. Av disse var 3. 796 personer, tilsvarende 1,5 prosent av arbeidsstyrken, helt ledige.

Når det kommer til Randaberg så viser tallene at det ved utgangen av oktober er 74 personer som er helt uten arbeid. Antallet arbeidsledige her i kommunen utgjør 1,2 prosent av arbeidsstyrken.

Snittet for landet var på 1,6 prosent. Sammenlignet med september var det i oktober 61 færre helt ledige.

– Med høy inflasjon, høyere renter og høye strømpriser, var det ventet at ledigheten ville holde seg stabil. Ledigheten er omtrent på samme nivå som i forrige måned. Det kan være en indikasjon på at vi nærmer oss et bunnpunkt, fortsetter direktøren i NAV Rogaland.

I oktober ble det utlyst 3.437 stillinger i Rogaland. Det er på samme nivå som samme måned i fjor, og 129 flere sammenlignet med september i år. Innenfor bygg og anlegg og ingeniør og IKT-fag var det en stor økning sammenlignet med forrige måned. Totalt for 2022 er det utlyst 44.122 ledige stillinger, som er 3.498 flere enn samme periode i 2021.

Publisert: