Diskuterer aldersvennlig samfunn på Kulturscenen

I neste uke er det konferanse ved Kulturscenen.

  • Per Thime
Publisert:

MØTE: Det er KS Norge som inviterer til konferanse om aldersvennlig samfunn - og Randaberg er valgt ut som møtested.

Målgruppe: for arrangementet er folkevalgte, politisk og administrativ ledelse i kommunene og fylkeskommunen, eldreråd, folkehelseansvarlige, kommunalsjefer for plan, kultur og helse.

Tema for konferansen er hvordan utvikle aldersvennlige lokalsamfunn for å møte de demografiske endringene vi står overfor?

Ordfører Jarle Bø (Sp) stiller på åpningen av konferansen.

Ordfører Jarle Bø tar seg av velkomsten i anledning dagen, men det er flere andre som skal være med å bidra i timene arrangementet varer.

Blant annet er det hentet inn representant fra det Manchester og Greater Manchester, to representanter som heter Paul Mc Garry, leder for aldersvennlig Greater Manchester og Dave Thorley, programansvarlig Aldersvennlig Manchester.

– Konferansen om aldersvennlige lokalsamfunn deler mange eksempler fra Manchester og Rogaland på hvordan innbyggere kan bo trygt hjemme, delta i lokalsamfunnet og være mobile og aktive lenge, heter det fra arrangøren.

Hele programmet kan du se her, hvor man også finner en lokal aktør, nemlig Edith Nøkling fra Viste Hageby. Hun er direktør i Kolumbus og skal prate om gode transporttilbud for eldre.

KS Rogaland arrangerer konferansen i samarbeid med Aldersvennlig nettverk Rogaland, Statsforvalteren i Rogaland og Senteret for et aldersvennlig samfunn.

Publisert: