POLITIKK: I dag kom nyheten; norske pensjonister får åtte prosent høyere pensjon i år. I tillegg blir det skattekutt for pensjonister med lave pensjoner. For fra 2022 reguleres veksten i pensjonen som et gjennomsnitt av lønns- og prisveksten.

Vi viser til Dagsavisen sine to eksempler: De som har en pensjon på 400.000 kroner, får en økning i pensjonen på 32.480 kroner i år, og det gis skattelette til alle som har en pensjon lavere enn 370.000 kroner.

Pensjonistene får altså åtte prosent mer pensjon i år. Foto: Pixabay

Randaberg24 har pratet med Odd Kåre Vistnes som er strålende fornøyd med økningen på åtte prosent.

— Klart det betyr en god del nå som alt har blitt så mye dyrere. Nå får vi mer penger å rutte med til ting en til nå har sett forbi, sier Odd Kåre Vistnes.

Han pensjonerte seg i 2010, tok ut AFP-pakken, og det i en alder av 63 år. Det valget er noe han ikke har angret på.

— Husker vi fikk mye mer for kronen den gang enn nå. Det har blitt dyrere i dagligvarehandelen, dyrere å kjøre bil, men heldigvis har strømmen stabilisert seg, og det hjelper på.

Lenge har han håpet på en økning, og de pensjonistene han har pratet med har hatt troen på seks prosent. Derfor kom de godt med disse åtte prosentene.

— Heldigvis er jeg ikke alene, heller ikke minstepensjonist, så jeg unner de med dårligst pensjon denne økningen. For vi er inne i noen tøffe tider, og det at regjeringen velger å gi mer penger til oss pensjonister er et tegn på at vi endelig blir tatt på alvor, avslutter Vistnes som aldri har opplevd så lenge han har vært pensjonist en slik markant økning.