ÅRSOPPSUMMERING: For Historielaget har 2022 vært et innholdsrikt år, og at samfunnet åpnet igjen ga gjengen i Historielaget mulighet til å gjennomføre diverse arrangementer som hadde ligget på vent.

— Vi fikk besøk av Bent Høie, var på tur til Avaldsnes, og vi deltok på flere arrangement i forbindelse med kommunen sitt 100års-jubileum, der i blant kystvandring fra Hålandsvatnet til Vistnestunet og skrivekonkurransen for ungdomstrinnet, sier Torfinn Goa.

Neste halvår har Historielaget lagt opp til et høyt aktivitetsnivå som Torfinn og gjengen håper at både medlemmer og andre vil sette stor pris på.

Her gjør Torfinn, Ludvig og Thomas siste forberedelser før kystvandringen som ble arrangert i sommer. Foto: Simen Ingemundsen

— Allerede 24. januar får vi besøk av arkeologisk museum som kommer til Harestad for å fortelle og vise funn som ble gjort der Rogfasttraseen skal gå, forteller Goa.

På årsmøtet Historielaget skal ha i februar kommer Jone Laugaland på besøk. Han skal fortelle om mestertyven og rømningseksperten Kåre Palmer Holm.

— Mange eldre husker nok han ganske godt.

Før påske slår Historielaget til med noe som er litt spesielt, den 7. mars kommer nemlig Ryfylke visegruppe til Varen kulturscene.

— Det blir en konsert med gode, gamle Ryfylke, en koselig opplevelse for mange i bygda, både de trofaste medlemmene vår og mange andre, avslutter Goa.