ARBEID: Det er små endinger i arbeidsledigheten i Randaberg for april, viser oversikten fra NAV.

Ved utgangen av denne måneden er det 111 personer som er helt uten arbeid, noe som er 3 personer flere enn i april i fjor.

I april økte antallet helt arbeidsledige i Rogaland med 170 personer sammenlignet med foregående måned, justert for naturlige sesongvariasjoner. Ledigheten holder seg imidlertid på et svært lavt nivå.

6 530 personer er registrert som helt ledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak når vi nærmer oss slutten av april, viser ferske arbeidsmarkedstall fra NAV. 4 317 av dem, eller 1,7 prosent av arbeidsstyrken, er helt ledige. Sammenlignet med samme tid i fjor, er den nedgang på 4 prosent. På landsbasis er 1,8 prosent helt ledige.

Sandnes og Eigersund er kommunene som har høyest andel helt ledige i fylket. Begge har 2,0 prosent. Gjesdal har 1,9 prosent helt ledige, mens Stavanger har 1,8 prosent. Det samme har Randaberg. Haugesund ligger på fylkessnittet med 1,7 prosent. Av de mest befolkningsrike kommunene har Karmøy lavest ledighet med 1,3 prosent. Jærkommunene Klepp, Time og Hå har henholdsvis 1,5 prosent, 1,5 prosent og 1,6 prosent helt ledige.

– Utviklingen i ledigheten i kommunene i fylket er stabil. Det er ingen av dem som utmerker seg spesielt med økning eller nedgang, sier Haftorsen.