Strammer inn ytterligere på Nord-Jæren

De nye reglene gjelder til langt inn i sommerferien, nærmere bestemt til 11. juli.

Ordfører Jarle Bø (Sp).
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

TILTAK:

Dagens tiltak på Nord-Jæren beholdes - men går også inn med ytterligere innstramminger.,

Det gjelder blant annet for utelivet. I dag kan man slippe inn folk til midnatt, men med nye regler er det ikke innslipp etter klokken 22. Man kan fortsatt holde åpent, men etter klokken 22 kommer ikke nye gjester inn.

Rogaland har for tiden landets høyeste smittetrykk. Smittesporingen viser at smitten ikke lenger bare er knyttet til uteliv og private sammenkomster. Den har spredt seg til mange ulike aldersgrupper og arenaer, som arrangementer, skoleavslutninger og russefeiring.

Det bekymrer ordførerne. Basert på faglige råd tar de fortsatt ikke sjansen på å la Nord-Jæren ta steget fullt ut til trinn 3 på regjeringens gjenåpningsplan.

FAKTA:Ordførerne på Nord-Jæren har vedtatt disse reglene:,, Innslippsstopp på serveringssteder kl. 22.00 og skjenkestopp kl. 24.00, Private sammenkomster på offentlig sted: Maks 20 innendørs/30 utendørs, Meldeplikt for arrangementer der det lov til å være flere enn 20 personer til og med 11. juli, Rulleforbud for russen fra og med midnatt til og med 11. juli,,I tillegg gjelder disse anbefalingene,, Gjester i hjemmet: Maksimalt 10 personer. Beskyttede teller ikke med i antallsbegrensningen, Hjemmekontor for alle som har mulighet, og/eller fleksibel arbeidstid, Munnbind i alle situasjoner hvor det ikke er mulig å holde 1 meters avstand,,

- Alle må fortsette å følge regler og anbefalinger og begrense sosial kontakt. Ellers risikerer vi en ny nedstenging av samfunnet som vil sette sitt preg på sommeren. Hvis du blir smittet eller må i karantene, er det stor fare for at det kan påvirke ferieplanene dine, understreker ordførerne Kari Nessa Nordtun, Stanley Wirak, Tom Henning Slethei og Jarle Bø i en felles uttalelse.

Dagens avgjørelse har vært vanskelig - og er tatt imot de faglige rådene som kom i forkant.

— Dette er nok den vanskeligste avveiningen vi har gjort siden 12. mars. Men de vi tidligere har snakket om å beskytte, er nå vaksinerte. Derfor mener vi at vi kan fortsette som nå, med noen sterkere anbefalinger. Folk må nå gjøre det vi har lært sånn at vi ikke kommer i en situasjon der vi kneler med tanke på testing, smittesporing og innleggelser på sykehus, sier ordfører Jarle Bø til Aftenbladet. 

Publisert: