SMITTEMØTE:

Det er økende smitte flere steder på Nord-Jæren, og det er noe som bekymrer ordførerne.,

Torsdag er det samling hvor dette skal diskuteres. Det kan etter hvert ende i strengere smitteverntiltak, melder Aftenbladet.

– Det kan ta lang tid å slå ned dette smitteutbruddet uten å sette inn strengere tiltak, sier helsesjef og smitteoverlege i Stavanger, Runar Johannessen.

Situasjonen er i øyeblikket uoversiktelig og FHIs ukerapport viser at Rogaland står for en stor del av den totale smitten i landet akkurat nå.

R-tallet, som viser hvor mange andre personer én person med koronasmitte smitter videre, ligger på 0,7 for hele landet. I Rogaland derimot, har FHI regnet ut at R ligger på 2,2, og at det øker.

,Fra FHI heter det blant annet i ukesrapporten: «

Den økende smittetrenden kan ses i sammenheng med at det i uke 24 ble meldt om et større utbrudd i Stavanger, som startet på to utesteder. Det er spredning til flere kommuner i Nord- Jæren

».,

Èn av årsakene til at situasjonen er uoversiktelig, er at flere venter med å teste seg fordi symptomene er milde. Da blir smittesporingen vanskeligere og smitten har spredd seg til flere, som igjen smitter nye.