LEGO: Denne helgen konkurrerte flere lag fra Goa skole i den regionale finalen på Vitenfabrikken i Sandnes i FIRST LEGO League – verdens største teknologi- og kunnskapskonkurranse for barn og unge.

Etter flere spennende runder blant de rundt 30 lagene som kjempet om gjeve priser i Sandnes, var det Storevarden Bulldogs fra Tananger og Fjelltun GO fra Fjelltun skole som kunne ta med seg gullmedaljen hjem, og dermed kalle seg Rogalands beste.

Selv om lagene fra Goa skole ikke gikk helt til topps, fikk Goa-talentene ros, heder og ære etter å ha presentert sine kreative løsninger for dommerne.

– Jeg er virkelig imponert over hva Goa-elevene og de andre lagene har fått til i år og løsningene de har kommet opp med. Vi er avhengig av kreative hoder som er med på å drive verden fremover og som ønsker å komme opp med nye løsninger og ideer. Her har FIRST LEGO League alltid vært en fantastisk arena, som er med på å skape slik entusiasme for å utforske og lære blant barn og unge år etter år, sier Thea Moen, sponsorsjef i Equinor Morgensdagens helter.

Det var lagene Storevarden Bulldogs fra Tananger og Fjelltun Go fra Fjelltun skole som til slutt stakk av med den gjeve Championsprisen, og laget skal dermed forsvare Rogalands sin ære i årets skandinaviske finale i desember.

FIRST LEGO League arrangeres av FIRST Scandinavia og støttes av Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens helter. Hensikten er å øke interessen for realfag, og dermed stimulere barn og unge til å bli morgendagens ingeniører og forskere.