MØTE: Det er ikke historisk, for det har vært gjort tidligere, men 30. januar er det klart for et felles formannskapsmøte mellom kommunene Randaberg, Stavanger, Sola og Sandnes.

Målet med møtet er å få til et enda bedre samarbeid mellom de fire kommunene, for å styrke attraktiviteten som det tredje største storbyområdet i Norge.

– Målet vårt er at Nord-Jæren skal bli landets mest attraktive bo- og arbeidsmarkedsregion. Skal vi få til det, må vi jobbe sammen innenfor en rekke områder, sier ordfører i Sandnes Kenny Rettore.

1. januar 2021 startet storbyregionen (Stavanger, Sandnes og Sola) et prosjektsamarbeid for å samordne den regionale næringsutviklingen. Den nye organiseringen ble vedtatt i 2020 i etterkant av avviklingen av Greater Stavanger.  Kommunene i storbyregionen forpliktet seg til å stille med kompetanse, kapasitet og finansiering til felles prosjekter, gjennom sine årlige budsjettvedtak. Samarbeidet skulle være en pilotfase på to år, men pga. koronapandemien ble avtalen forlenget i ett år til ut 2023. Som avtalt er samarbeidet evaluert. Evalueringen og forslag til framtidens samarbeidsmodell skal legges fram til politisk behandling i 2024