TINGRETTEN: I går startet ekspropriasjons-saken mellom Randaberg kommune og grunneiere i saken om nye Randaberg stadion.

Det var før to dager i retten ikke enighet om pris for deler av tomta stadion skal bygges.

I saken var man på forhånd enig om bruk av arealet, men ikke prisen for erstatning til grunneierne som er involvert.

I dag har det vært prosedyre i retten og saken er avsluttet, for nå skal man vente på hva som blir resultatet etter to dager i retten.

Det er ventet at dommen kommer i løpet av én måned.

For grunneierne var det advokat Per T. Sekse som holdt sin prosedyre. Som representant for grunneierne snakket han om at det som kalles «strøksprisprinsippet» skal legges til grunn.

Dette prinsippet blir lagt til grunn for eiendommer som ligger innenfor områder som skal byggets ut, og innebærer at arealet erstattes etter en utjevnet pris – lik for bebyggelig og ubebyggelig grunn. Det brukes for eksempel i boligprosjekter, hvor det er krav om et visst areal for uteområde for å kunne realisere boliger. Det ble ikke oppgitt en forventet pris fra grunneieres advokat.

Kommunens prosedyre var ikke uventet annerledes.

Prosedyren til advokat Toralf Haver gikk på at arealet skal avstås vederlagsfritt.

I den forbindelse viste advokaten til at formålet med utbygging av idrettsanlegg ikke er å tilfredsstille særlige behov som beboere i nærheten måtte ha. Arealer for stadion skal være til bruk for befolkningen i kommunen. Han gjorde det også klart at arealet det er snakk om er regulert til idrett, og kan ikke nyttes til byggegrunn.